7 hónapnál régebbi cikk

Kultúrházak éjjel-nappal Székesfehérváron
Kultúrházak éjjel-nappal Székesfehérváron

Székesfehérvárra is ellátogatott a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozata. Az Öreghegyi Közösségi Házban a Magyar Állami Operaház művészei opera slágerekkel köszöntötték a nagyérdeműt.

Az események helyszíne idén az Öreghegyi Közösségi Ház, ahol Opera Bon-bon címmel, a komolyzene volt a téma, könnyed, fogyasztható formában, minden korosztálynak. Mozart, Verdi, Puccini és Kacsóh Pongrác legnépszerűbb operáinak áriáit, duettjeit hallhatták a résztvevők a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában, Sudár Gyöngyvér rendezésében.

A koncertsorozat rendezője elmondta, az országjáró körútjukon bemutatott előadások komoly kihívást is rejtenek, hiszen a vidéki közönség színpadon ritkán találkozhat a műfaj nagyjainak darabjaival, így az öreghegyi találkozó, a klasszikus koncert sorozat részeként ezt a célt is jól szolgálta. A kiváló hangulatú esten, az Operaház művészei, Káldi Kiss András, Beeri Benjamin, Mitrasca Rebecca Astrid, Bagosi Orsolya, Szarvas Tünde és Sudár Gyöngyvér moderálásával tehát megmutatták a jövő útját is, amellett, hogy felhőtlen szórakozást kínáltak a fehérvári közönségnek.

Borítókép: Preszter Elemér
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek