7 hónapnál régebbi cikk

Egy horgász halt meg a Velencei-tóban a nyáron - lezárta a szezont a rendőrség
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly/FTV
Egy horgász halt meg a Velencei-tóban a nyáron - lezárta a szezont a rendőrség

Nagyobb rendbontás nélkül telt el a turisztikai idény a Balatonnál és a Velencei-tónál.

A rendőrség megtartotta a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság záróértekezletét, ahol elhangzott, a Velencei-tóban ebben a szezonban egy horgász vesztette életét, csökkent a sérüléses balesetek száma, a kisebb  súlyú bűncselekmények előfordulása azonban nőtt az elmúlt évhez képest.

A gárdonyi vízirendőrök a Velencei-tónál több mentést hajtottak végre ebben a turisztikai idényben, mint tavaly, és egy horgász vesztette életét, miközben tavaly, nem történt ilyen tragédia. A közlekedésbiztonság tekintetében előrelépés történt - mondta a Fejér megyei rendőrfőkapitány Szabó Vendel rendőr ezredes, csökkent ugyanis a balesetek száma. 

"Országosan is sikerült elérni sok helyen, hogy csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balestek száma. Idén a turisztikai szezonban a négy vármegye illetékességi területén, a tó környékén sikerült ezt az elvárást teljesítenünk, és a halálos balesetek száma is csökkent néggyel tavalyi időszakhoz képest" - hangsúlyozta Szabó Vendel.

A megye két legnagyobb fesztiválja az EFOTT és az Ozora Fesztivál, mindkettő nagyobb rendbontás nélkül, biztonságban lezajlott. A tóparton lopások miatt tettek feljelentést a fesztiválozók, Ozorán pedig többnyire kábítószer-birtoklás miatt indítottak eljárást az egyenruhások, összesen ötvenet. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság egyik legnagyobb közös eredménye egy sorozatbetörés felderítése volt - tette hozzá a főkapitány.

"A Balaton és a Velencei-tó környékén a betöréses lopások, különösen a hétvégi házak esetében mindig kiemelt figyelmet érdemelnek, ezeknek az elkövetési módját összehasonlítva, együtt gondolkodva Veszprém és Fejér vármegyének sikerült közösen elfognia egy olyan személyt, aki nyolc ilyen lakásbetörést követett el" - számolt be az esetről Szabó Vendel.

A baleseti statisztika csökkenő tendenciája a vagyon elleni bűncselekményekre nem érvényes. Szintén országos tendencia, hogy a kisebb súlyú lopások száma az elmúlt két évben folyamatosan emelkedik ugyanúgy, mint az internetes csalások száma. A testi sértéses illetve a rablásos ügy azonban kevesebb volt ebben a szezonban, mint tavaly, és a garázdaság miatt indított eljárásokat nem a turisták miatt kellett indítaniuk a tóparti rendőröknek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek