6 hónapnál régebbi cikk

Ezeket a sorozatokat érdemes még várni idén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Netflix
Ezeket a sorozatokat érdemes még várni idén

Már csak három hónap van hátra az évből, de még rengeteg jó sorozat érkezik a szolgáltatók kínálatába. Visszatér a brit királyi család, a Marsot meghódító űrhajósok, a balfék kémek és a kedvenc spanyol bankrablónk is.

Ugyan a hollywoodi írók és színészek sztrájkja alaposan megtizedelte a premierek számát, de így is lesz mit nézni a hideg, nyirkos évszakok beköszöntével. Az új, nagy durranások egy része átcsúszott 2024-re, ahogy a már idénre beharangozott folytatások közül is néhány. Akinek lesz annyi ideje, ezeket az év végéig érkező sorozatokat azonban semmiképp ne hagyja ki:

Minden kémia - 1. évad

„Ez a történet azoknak az okos lányoknak szól, akik nem hajlandók ostobának tettetni magukat” – írta ajánlásában egy amerikai írónő a Minden kémia című könyvről. Bonnie Garmus tavaly áprilisban megjelent bestselleréből szinte azonnal minisorozatot készített az Apple TV+, vagyis éppen az a streaming-szolgáltatót, mely elsősorban nem a futószalagon érkező lakossági tömegtermékekről, hanem inkább minőségi sorozatiról híres. Az október 13-től nézhető nyolcrészes történet középpontjában Elizabeth Zott (Brie Larson), egy hatvanas évekbeli tudós áll, aki beleszeret egyik szintén zseni kollégájába. Az élet azonban váratlan fordulatokat tartogat: Elizabeth rövidesen egyedülálló anyaként a Finom falatok hatkor című főzőműsor sztárja lesz, ahol nemcsak különc stílusával szerez rengeteg rajongót, hanem azzal is, hogy a status quo felborítására bátorítja az amerikai háziasszonyokat. 

For All Mankind - 4. évad

Napjaink talán legjobb alternatív történelmi sorozatának negyedik évada november 10-én érkezik az  Apple TV+ kínálatába. A magyar címet mindeddig nem kapó For All Mankind valahonnan onnan indult az első évad első másodperceiben, hogy a hatvanas évek végén az űrversenyt az Egyesült Államok elveszíti, az első Holdra lépő űrhajós szovjet. Amerika persze nem hagyja magát, és a vesztes helyzetet minél előbb meg akarja fordítani. Ezért a legutóbbi, harmadik évadban már a Marsra érésért folyó versenyt lehet végigizgulni. Az eddigi utolsó epizód azonban egy olyan csavarral ér véget, ami miatt a negyedik évad biztosan odaszögez majd mindenkit a tévék elé. Az új évadnak hivatalos előzetese még nincs, néhány napja jelent meg ez a kedvcsináló:

Julia - 2. évad

Az Egyesült Államokban már csak Max néven futó, itthon azonban még pár hónapig HBO Max nevű szolgáltató alaposan kicentizte a főzős sorozat második évadának premierjét. Egyáltalán nem véletlenül választották ugyanis november 16-át az első két rész bemutatójának: épp egy héttel leszünk hálaadás előtt, és mikor, ha nem azokban a napokban járatják csúcsra Amerikában az össznépi főzőcskézést. A tévés főzőműsorok megteremtője, a hatvanas-hetvenes évek legnagyobb tengerentúli tévésztárja, vagyis Julia Child (Sarah Lancashire) ezúttal Párizsba és a francia Riviérára utazik. A francia séf című műsorával országos hírűvé lett középkorú nő új kalandjairól még nem jelent meg kedvcsináló, ezért az előző évad egyik legjobb jelentét, az első tévés főzést mutatjuk:

A korona - 6. évad

Túléli Diana az autóbalesetet? Együtt marad Kate Middleton és Vilmos herceg? Vajon megéri a 100 éves kort II. Erzsébet? Csupa olyan kérdés, amire már régóta tudjuk a választ, de egészen más ezekről a bulvárlapokban olvasni, mint a saját nappalinkban, a kedvenc kanapénkon heverészve nézni. A Netflix nagysikerű drámasorozata bár tényeken alapul, de rengeteg fikcióval habosították. Ennek ellenére talán még soha nem volt annyira kézzelfogható a brit királyi család élete, mint A koronában. Szokás szerint valamikor novemberben érkezik a következő évad a Netflixre, ami egyben az utolsó is lesz. A fináléban pedig az előbb felsorolt események mindegyikére kitérnek ígéretük szerint a készítők. Hivatalos előzetes még nincs, cserébe néhány fotót már kiszivárogtattak a forgatásról. Ezen a képen az éppen szerelembe eső sorozatbéli Vilmos és Kate Middleton látható:

Üdv Wrexhamben! - 2. évad

Manapság focis sorozatot csinálni nagyjából egyet jelent a sikerrel. Jóformán teljesen mindegy, hogy dokumentum (A FIFA titkai, Netflix), feel-good vígjáték (Ted Lasso, Apple TV+), vagy reality (All or Nothing, Prime), a témához csak jól tudnak nyúlni mostanában. Az Üdv Wrexhamben! pedig valahogyan ezeknek a stílusoknak egy könnyen fogyasztható, szórakoztató elegye. Nem meglepő: Ryan Reynolds és Rob McElhenney 2020 novemberében úgy döntött, hogy felvásárolja az angol ötödosztályban sínylődő kis walesi csapatot. A két hollywoodi sztár ezután időt és pénzt nem sajnálva azon dolgozik, hogy sikerüljön a feljutás. Az első évadban ez még nem jött össze, aki pedig nem tudja kivárni a novemberben a Disney+-ra érkező második évad végét, keressen rá a Wrexham AFC-re valamelyik sportoldalon.

Utolsó befutók - 3. évad

A leselejtezett ügynökök december 1-jén visszatérnek! És nem is utoljára: még a tavalyi, második évad előtt eldőlt, hogy Jackson Lamb (Gary Oldman) és lúzerekből összeválogatott csapata legalább két szezon erejéig marad az Apple TV+ kínálatában. Oldman egyébként azt mondta, hogy ha rajta múlik, akkor élete végéig alakítja a Slough House, vagyis az MI5 lepattant kirendeltségének lyukas zoknis, gyakran szellentő vezetőjét. A parkoló pályára tett ügynökök ezúttal elrabolt kollégájuk előkerítésén dolgoznak majd, miközben szép lassan kiderül, hogy Catherine Standish eltűnése csak a jéghegy csúcsa, és az eset hátterében egy sokkal nagyobb összeesküvés áll. Hivatalos előzetes még nincs, pár fotó azonban már megjelent az új évadról, köztük ez is:

Berlin - 1. évad

Stranger Things, Squid Game és A nagy pénzrablás – talán ez az a három sorozat, ami a legnagyobb sikert aratta eddig a Netflixen. Nem csoda, hogy két évvel a spanyol bankrablós széria befejezése után még idén érkezik az első spin-off. A középpontban ezúttal a rablóbanda sznob zsenije, Berlin lesz, akinek a pénzverde kifosztása előtti kalandjait ismerhetjük meg közelebbről. Persze mit sem érne az egész egy agyafúrt rablás nélkül, amihez egészen Párizsig utazik újdonsült, vagyis esetünkben inkább egykori társaival. A Netflix nem bízza a véletlenre a premiert: a nyolcrészes évad szokás szerint egyben kerül fel a szolgáltató kínálatába a két ünnep között, december 29-én. Az előzetes alapján könnyen elképzelhető, hogy sokaknak ez lesz az év utolsó nagy sorozatdarálása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek