6 hónapnál régebbi cikk

Építőipari képzésekkel a biztos jövő felé vezet az út
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/Ksenia Chernaya
Építőipari képzésekkel a biztos jövő felé vezet az út

Biztos jövőt szeretne mindenki - Te is. Ehhez azonban számos tényező kell, többek között egy biztos munkahely. Ha éppen az építőiparban tevékenykedsz, akkor tudod, hogy ez az ágazat mindig igényli a jól képzett szakembereket. 

Építőipari képzés a szakmában dolgozóknak, és a szakmát választani akaróknak

Építőipari képzésen való részvételre két esetben lehet szükség. Akkor, ha valaki az építőiparban képzeli el a jövőjét (pályaválasztók), és akkor, ha már évek óta ott dolgozik, de nincs róla "papírja". Mindkét esetre kiváló megoldást jelenthet a Gyémánthegy felnőttképzési oktatóközpont, ahol számos építőipari képzés közül választható ki a legmegfelelőbb.

Te is jelentkezhetsz például falazó kőműves, vagy üveges képzésre, de ha szobafestőként képzeled el a jövődet, az sem baj. Akár pályaválasztás előtt állsz, akár szakmabeli vagy - a lehetőség adott, csak jelentkezned kell.

Lépj előrébb - képezd magad!

Amikor valaki már évek óta dolgozik, egyre messzebb és messzebb kerül a tanulás világától még akkor is, ha korábban ezzel nem voltak problémái. A mindennapos fáradtság, a stressz az életkor előrehaladtával egyre jobban igénybe veszi a szervezetét, így amikor felmerül egy képzési, tanulási lehetőség, csak lemondóan legyint. Elképzelhetetlennek tartja, hogy újra iskolapadba üljön, vizsgákra készüljön.

Sorra születnek a kifogások: nincs idő, nincs energia, nincs motiváció, és egyébként is ebben az életkorban már minek is tanulna? Nos, akkor marad az egy helyben toporgás: ha nincs képzés, nincs államilag elismert tanúsítvány sem a szakmai tudásról. Nem is lenne ezzel semmi gond, ha mindez nem szülne kiszolgáltatottságot és bizonytalanságot. Te is tudod: lépned kell - képezni kell magad!

Mi történik, ha nem képzed magad?

Ismered a szakmát, teszed a dolgod nap mint nap, aztán beüt a krach: a biztosnak hitt munkahelyed megszűnik. Új állást kell keresned, de ahelyett, hogy ez flottul menne, sorra kapod az elutasításokat: nincs a kezedben semmi, ami azt igazolná, hogy ismered az építőipari munkát.

Ha nem képzed magad:

  • Nehezebb lesz új munkahelyet találni - sok helyen alapvető elvárás a szakképzettség, amit igazolni kell
  • Nem tudod követni a legújabb építőipari trendeket
  • Nem tudsz a bérezés terén előrelépni - maximum csak segédmunkásként dolgozhatsz
  • Ki leszel szolgáltatva másoknak
  • Nem tudsz önálló vállalkozást indítani

Miért különlegesek a felnőttképző oktatóközpont építőipari képzései?

Szakmabeliek számára kínál rendkívül különleges képzési feltételeket a Gyémánthegy. A lényege az, hogy egy szintfelmérő teljesítésével a képzési óraszám csökkenthető. Ennek eredményeképpen az egyébként évekig tartó képzés hónapok alatt elvégezhető. 

A képző intézményben az építőiparban aktívan tevékenykedő szakoktatók garantálják, hogy minden feltétel adott legyen a sikeres vizsgához. Tananyagok, eszközök, gyakorlati órák segítik a képzésen résztvevőket a szakma ismereteinek elsajátításában.

Ne habozz te se! Jelentkezz, és lépj rá a biztos jövő felé vezető útra! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek