2 hónapnál régebbi cikk

Önzetlen felajánlás érkezett a diákok fejlődése érdekében
·Oktatásépítőipar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Önzetlen felajánlás érkezett a diákok fejlődése érdekében
·Oktatásépítőipar·Utolsó frissítés: undefined

Adomány érkezett a Jáky József Technikumba. A Braun Kereskedő és Szállító Kft. felajánlásából mint egy félmillió forint és egy teherautónyi építőanyag került az iskola tulajdonába.

Egy teherautó érkezett hétfőn délelőtt a Jáky József Technikum elé, ugyanis a Braun Kereskedő és Szállító Kft. építőanyagot adományozott az iskola számára. A magasépítő technikus és az útépítő, vasútépítő és fenntartó technikus képzésben résztvevő diákok számára elengedhetetlen a megfelelő egybefüggő szakmai gyakorlat, melyet a tanulók különböző cégeknél végezhetnek el, de előfordulhat, hogy egyes tanulók nem tudnak elhelyezkedni a nyár folyamán, így az iskolának kell biztosítani hozzá a lehetőséget. Mint az intézményvezető mondja, nagy segítség az adomány a Technikum számára.

"A nyári  egybefüggő szakmai gyakorlat különböző cégeknél valós munkatapasztalatot szerezve fogják elvégezni. Gyűjtjük ezeket a partnereket, több cég partnere az iskolának és fogadják a tanulóinkat, de még nagyon sokan itt vannak az iskolában, akiknek mi biztosítjuk a lehetőséget, hogy ezt elvégezzék. Tehát ezért van arra szükség, hogy a gyerekeknek beteremtsük azokat az alapanyagokat, amiket számukra szükségesnek vélünk" -  mondta el Oroszné Stefánkó Éva, az Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum igazgatója.

A beérkező adományokat a diákok szedték le az érkező teherkocsiról, így tanáruk segítségével beleláthattak az munkafolyamatok első lépésébe, azaz az alapanyag ellenőrzésbe. Az alapanyagból a tanulók az iskola területén található kis ház tetőszerkezetét és vakolását fogják elvégezni.

A Jáky József Technikum továbbra is várja azoknak a cégeknek a jelentkezését, akik szívesen támogatnák a következő “építőipari generáció” fejlődését.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek