6 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári sporthétvége: tovább robog az Alba, az AV19 és a MÁV Előre
Fehérvár Médiacentrum fotója
HC TIWAG Innsbruck
Fehérvári sporthétvége: tovább robog az Alba, az AV19 és a MÁV Előre

A kosarasoknál Vojvodáék negyedik találkozójukat is behúzták a bajnokságban, a Volán hokisai az osztrák ligában szárnyalnak és már dobogós helyen állnak az alapszakasz tabelláján, míg a Loki női és férfi röplabdázói is veretlenül menetelnek az Extraligában.

A Hydro-Fehérvár AV19 jégkorongozói az ICEHL-ben a pénteki, feldkirchi sikerüket követően szombaton is idegenben remekeltek: Magosi, Terbócs, Bartalis és Vértes találataival simán, 4:1-re verték saját otthonában a pihentebb Innsbruckot. A Volán ezzel az újabb 3 ponttal felzárkózott a tabella élén álló Villach és a második Salzburg mellé. A három, egyaránt 29-29 pontos csapat között a jobb gólkülönbség rangsorol jelenleg.

Kiss Dávid együttese a legutóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyert, amire korábban nem volt példa, így ez az új klubcsúcs, amióta az osztrák ligához csatlakozott a Volán, immár bő másfél évtizede, 2007-ben. 

A fehérvári alakulat a következő fordulóban a régi rivális, a szlovén Olimpija Ljubljana otthonában vizitál majd október 25-én, szerdán 19.15-kor.

A klub második csapata, az Erste Ligában érdekelt FEHA19 vasárnap este hazai jégen nagyot küzdött az elmúlt hetekben több légióssal megerősített DEAC ellen, de végül 1:1-es rendes játékidőt követően hosszabbítást és büntetőpárbajt (szétlövés) követően 2:1-re kikapott. Ezért is járt 1 pont, amivel összességében 8 mérkőzés után 8 ponttal sokkal jobban rajtoltak, mint a korábbi idényekben. Ez most a 9. helyhez elég, de az előtte álló három csapat is két pontot belül áll Anatolij Bogdanov együtteséhez képest, tehát egy győzelemmel nagyot lehet lépni előre.

A "kisvolán" ezt a győzelmet pénteken (október 27.) 18.30-kor a DVTK Jegesmedvék vendégeként szerezheti meg, ami roppant nehéz lesz. Érdekesség, hogy 24-én, kedden is a miskolci csarnokban lesz fellépése a csapatnak, mégpedig a magyar Kupában a DVTK akadémistái ellen, akiket hazai pályán az "odavágón" simán 7:0-ra megvertek.

Az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata is jól hasít a bajnokságban. Vasárnap este a KTE vendégeként, Kecskeméten a negyedik mérkőzését is behúzta 104:99-re a 26 pontos Chambers és a 18 egységig jutó (ketten összesen nyolc triplát dobtak) Barnett vezérletével, így,

mivel a címvédő Falco, valamint a szintén e hétvégéig veretlen Szolnok és Körmend is kikapott, már csak Alejandro Zubillaga gárdája százszázalékos az NB I/A-ban.

Az Albára a következő fordulóban, október 28-án, szombaton 20.00 órakor hazai rangadó vár a Szolnok ellen, előtte azonban szerdán 18.00 órakor is vár egy komoly feladat, a bolgár Botevgrad elleni FIBA Europe Cup mérkőzés, szintén a Gáz utcai Alba Regia Sportcsarnokban.

A MÁV Előre Foxconn női és férfi röplabdázói nem kevesebb sikerekkel hozták az újabb győzelmeket az Extraligában. A férfiak a Kecskeméti RC ellen diadalmaskodtak 3:0-ra még csütörtökön a 4. fordulóban, míg a hölgyek a 2. körben rangadót és komoly erőfelmérőt nyertek meg 3:2-re a legutóbbi két szezon bronzérmese, a Szent Benedek RA vendégeként.

Az erősebbik nem képviselőinél a pontgyáros Koci és a magyar válogatott Pesti Marcell idén is jól termel, de komolyan felnőtt melléjük az ugyancsak sok pontot szerző amerikai Janke. Ők hárman, valamint a saját posztján szintén kiválóan teljesítő Tomanóczy, Takács és Ambrus Bence is sokat tett hozzá a fehérvári együttes jó szerepléséért.

A hölgyek a Szent Benedek ellen két parádés, fölényesen megnyert játszma után megtorpantak, két szettet elbuktak, de újra összekapták magukat és a döntő játékrészt ismét simán nyerték. A megtorpanás azonban 1 pontba került, mert a három helyett így csak kettőt kaptak, ami még hiányozhat a végén. A légiós Dvoracek és Matos, a válogatott Vezsenyi, továbbá a korábbi válogatott, rutinos ászok, Pallag, Vacsi és Király-Tálas

A Loki férfi csapata kedden (október 24.) a klub történetében először nemzetközi kupameccsen lesz érdekelt, az osztrák Amstettent fogadja a CEV Challenge Cup keretében. A hazai meccsre a tatabányai multicsarnokban kerül sor 17.30-kor. Az összecsapásra ingyenes szurkolói autóbusz indul a fehérvári vasútállomás épülete előtti G-buszállásról 16 órakor. A járatra érvényes meccsjeggyel lehet felszállni. A buszra regisztrálni kell a www.fehervarvolley.hu honlapon található linken.

A bajnokságban majd a jövő heti, ausztriai visszavágót követően november 11-én, szombaton 14 órakor a miskolci MEAFC elleni hazai derbi lesz a következő feladat. Arra a találkozóra már a VOK-ban kerül sor.

A MÁV Előrés lányok-asszonyok az Extraligában most szombaton (október 28.) 18 órakor a Kaposvári NRC-vel szemben szeretnék begyűjteni a 3 pontot, ugyancsak a Videoton Oktatási Központban.

A Fehérvár FC női és férfi csapata is kikapott a labdarúgó NB I-ben. A fiúk az OTP Bank Liga 10. fordulójában kaptak ki Debrecenben 3:1-re, így nem tudtak feljebb lépni a 8. helyről, dacára az MTK újabb kiütéses vereségének. A fővárosiakat a Puskás Akadémia gázolta el saját otthonában 5:0-ra!

A Vidi - melynek becsületgólját Szabó Levente szerezte a DVSC ellen - már egy éve nem tudott győzni idegenben, ez másfél évtizedes negatív klubrekord, az utóbbi 15 évben hasonlóra nem volt példa az első vonalban. 

A hajdúsági összecsapáson ismét a védelem bizonyult a fehérvári egylet gyenge pontjának, rendezetlen volt a hátsó alakzat, helyezkedési hibák és eladott labdák sokasága jellemezte tevékenységét, de a középpálya szűrése sem ütötte meg a kívánt szintet, a hazaiak jórészt akkor rohantak át rajta, amikor csak akartak. Mindössze a második félidő első 15-20 perce nevezhető rendben lévőnek, ezek a rövid jó és sokkal hosszabb rossz periódusok ebben az idényben szinte minden találkozón jellemzők a Vidire. A védekezés mellett erre is gyógymódot kell találnia a szakmai stábnak, ha nem akarnak az egész szezonon keresztül hátrafelé tekingetni...

A 11. körben majd az újonc, de markáns támadófocit játszó, igen erős kerettel rendelkező DVTK ellen javíthat Bartosz Grzelak gárdája október 28-án, szombaton 14.45-kor hazai környezetben, a Sóstói Stadionban.

A piros-kék hölgyek hazai pályán futottak bele egy fájó vereségbe, a közvetlen riválisnak számító Szekszárd vitte el a 3 pontot a Sóstóról 2:1-es győzelmével. Andorka Péter vezetőedző csapata ezzel zsinórban a hetedik vereségét könyvelhette el és csak a sereghajtó, pont nélküli Budaörsöt előzi meg a tabellán. A következő körben lehet javítani, hiszen újabb hazai mérkőzés jön november 4-én, szombaton 13 órakor az újonc, ám már 9 pontnál tartó Soroksár ellen. Elcsépelt frázis, de most kifejezetten igaz: a Vidi lányai számára kötelező lesz a győzelem.

Nem kevésbé komoly gödörben vannak az Alba FKC NB I-es női kézilabdázói: Horváth Roland csapata egyetlen sovány hazai döntetlen mellett öt vereséget számlál, ezzel pedig jelenleg alulról szemléli a mezőnyt a tabellán. A fehérvári lányok szombaton a szintén nem remek Váctól kaptak ki 28:26-ra. Utasi hiába dobott 10 gólt, ez sem volt elég a pontszerzéshez.

Az AFKC-s hölgyek a 7. fordulóban az abszolút újonc Kozármislenyt fogadják a Köfém Sportcsarnokban október 29-én, vasárnap 19 órakor. Ha van ebben a helyzetben kötelező győzelem, ez az. Bízunk benne, hogy el is mozdul egy sikerrel az utolsó helyről a korábbi EHF-kupagyőztes klub csapata.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek