5 hónapnál régebbi cikk

Fontos sikerrel tartotta életben továbbjutási esélyeit az Alba
Fehérvár Médiacentrum fotója
FIBA Europe
Fontos sikerrel tartotta életben továbbjutási esélyeit az Alba

Izgalmas, fordulatos találkozót húzott be hosszabbításban Alejandro Zubillaga csapata hazai pályán portugál riválisa ellen, komoly tétje lesz a jövő heti botevgrádi meccsnek.

Igencsak fordulatos, hektikus mérkőzésen, idegtépő hosszabbításban 106-102-re legyőzte a portugál Sporting CP alakulatát az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata, így megőrizte továbbjutási esélyét a FIBA Europe Cup első csoportkörének harmadik összecsapása után.

A kék-fehéreknél ezúttal a 16 lepattanót és 13 pontot szerző Dickey, valamint a 27 pontos, a végjátékban döntő tényezőnek bizonyuló Chambers volt a két legfontosabb láncszem, de a 25 egységet termelő Barnett, a 20 pontos Vojvoda és a 10 pontig jutó Philmore egyaránt sokat tett a rendkívül fontos győzelemért.

A mérkőzés első negyedét simán elvitte az Alba 10 ponttal, ám mielőtt bárki elhitte volna azt, hogy ez majd így megy tovább és könnyedén nyert majd a hazai alakulat, gyorsan fordult a kocka, a nagyszünetre már három pontos vendég előnnyel vonultak a küzdő felek. A harmadik negyedben újra a Zubillaga-legénység dominált és tíz ponttal meglépett. Az utolsó játékrészre is maradt ebből nyolc, hogy aztán jól hajrázva egalizáljon a portugál team. Már itt meg kellett jegyezni, hogy a legvégén 18 másodpercük volt a lisszaboniaknak, hogy 93-93-nál bedobják a győztes kosarat, de Chambers remekül levédekezte a betörő, majd szorongatott helyzetében pontatlanul dobó LoVettet, így maradt a döntetlen.

A hosszabbításban ismét felfelé tartott a hullámvasúton az Alba, végig szoros volt a csata, de mindig a házigazdák tartottak 1-2 ponttal előrébb. A véghajrában aztán Chambers higgadtsága és klasszisa döntött: 8 másodperccel a végső dudaszó előtt 102-102-nél Chambers a betörése végén pontatlanul ziccerezett, de azonnal visszatette a lecsorgót, bedobva a győztes kosarat. Lett volna még éppen 7 másodperce az egalizálásra, sőt, egy triplával akár a győzelemre is a Sportingnak, de el sem jutott a dobásig, mert Chambers labdát lopott a félpályánál, majd az utolsó pillanatban még be is dobta a ziccerét, feltéve teljesítményére a koronát.

A fontos siker a zsákban van, ezzel úgy mehet az Alba jövő szerdán Bulgáriába a két meccs után százszázalékos Balkan Botevgradhoz, hogy ha ott győz, igen erős eséllyel továbbjuthat. Persze a kosárarány is sokat nyomhat a latban, merthogy utána még lesz egy Sporting - Balkan meccs is, tehát nem biztos, hogy egy minimális különbségű győzelem elég lesz. Egy azonban bizonyos: igen komoly izgalmak várhatóak még az A-csoportban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek