5 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérváron is fel lehet szállni a Zágráb Advent Expresszre
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/ZAGREBTOURIST
Székesfehérváron is fel lehet szállni a Zágráb Advent Expresszre

December 9-én kora reggel indul a vonat a karácsonyi vásárba. Még aznap este vissza is tér Horvátországból.

Új útvonalon közlekedik idén az évek óta népszerű Zágráb Advent Expressz, olvasható a MÁV honlapján. A vonat december 9-én indul a budapesti Keleti pályaudvarról, majd Budapest-Kelenföld, Székesfehérvár, Siófok, Fonyód, Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa, Gyékényes állomások érintésével érkezik a horvát fővárosba.

A vonat 2. osztályú, fülkés ülőhelyes kocsikból áll. A szerelvény étkezőkocsival közlekedik, ahol az Utasellátó különleges adventi ételkínálattal, valamint forralt borral várják az utasokat. A menettérti jegy ára felnőtteknek 49 euró (kb. 18 400 forint), gyerekeknek 15 éves korig 34 euró (kb. 12 800 forint). A jegyeket november 7. óta a MÁV jegypénztáraiban és az online jegyértékesítő felületen lehet megvásárolni.

A Keletiből pontban reggel 6-kor induló szerelvény 6:54-kor fut be Székesfehérvárra és két perc múlva megy is tovább. A tervek szerint az Advent Expressz 11:48-kor érkezik a zágrábi pályaudvarra, ahonnan aznap 17:10-kor indul majd vissza Magyarországra. A vonat visszafelé 22:18-kor áll meg Székesfehérváron, és 23:15-kor ér majd a Keletibe.

A zágrábi adventi vásárt 2016 és 2018 között háromszor is Európa legszebbjének választották. A hangulatát nagyjából visszaadja ez a néhány napja megjelent videó:

Kapcsolódó
Hol van Európa legjobb karácsonyi vására? Mutatjuk!

Van, ahol már november első felében megnyit az adventi vásár, a szállásokat pedig októberben már ideje lefoglalni az ilyen utakra. Lássuk, hova miért érdemes menni, ha az évről évre gazdagabb fehérvári adventi vásár mellett mást is látni szeretnénk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek