5 hónapnál régebbi cikk

Ez nem volt szép - a ligautolsótól kapott ki a Volán
Fehérvár Médiacentrum fotója
ICEHL
Ez nem volt szép - a ligautolsótól kapott ki a Volán

Váratlan vereségük ellenére is az alapszakasz dobogóján állnak a székesfehérvári jégkorongozók, de annak érdekében, hogy a végén is biztosan rájátszást érő helyen maradjanak, a meglepő vereségeket el kell kerülni.

Az osztrák nemzetközi liga idei szezonjában összességében jól szerepel eddig a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata, de sokkal jobban is állhatna, ha rendre nem a tabella második felében elhelyezkedő együttesektől kapna ki, miközben a pontvadászat erősebb alakulatai ellen többnyire sikeres tud lenni. Pénteken este a sereghajtó Graz vendégeként nullázott (4-6) Kiss Dávid gárdája, amely ennek ellenére maradt a dobogón, a 3. helyen és mindössze 3 pont a lemaradása a listavezető Linz mögött.

Az idény eddigi talán legharmatosabb Volán produkcióját láthatták azok a fehérvári szurkolók, akik elkísérték a csapatot Ausztriába, vagy a netes tv-közvetítésen követték az eseményeket.

A betlire leginkább jellemző tény az, hogy a mezőny legfélelmetesebb támadógépezete, a legtöbb lőtt góllal (80) rendelkező egylet ellen a messze legkevesebb találatot (35) elérő ligautolsó az első két harmadban több, mint háromszor (!!) többet lőtt kapura. A 32-10-es mutatót nem lehet szimplán rossz nappal vagy balszerencsével magyarázni, de a végül kialakult 42-22-es arány is lehangoló a Volán oldaláról nézve.

A helyzet azonban továbbra sem rossz, sőt! Ám egyre gyakoribbak a megmagyarázhatatlanul gyenge meccsek, most a Klagenfurt elleni hazai 1-7 után egy héttel immár ez a második ebből a "csomagból". Még van idő, hogy kicsit magába szálljon a társulat és minden ellenfelet, meccset komolyan vegyen, teljes koncentrációval hozzon le, mert lassan az alapszakasz felénél járunk és ahhoz, hogy az első etap végéig ott maradjon az első hatban, közvetlen rájátszást érő helyen  a gárda, ezekből a "meglepikből" egyre kevesebbet szabad produkálnia.

A pénteki harmatos teljesítményt vasárnap éppen a listavezető Linz ellen korrigálhatja a kék-fehér csapat, hazai jégen, 16.00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek