4 hónapnál régebbi cikk

Meggyújtották az első gyertyát a Vízivárosi Adventen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Meggyújtották az első gyertyát a Vízivárosi Adventen

Meggyújtották az első gyertyát a Vízivárosi Adventen, amely három városrész összefogásából született meg. A vidám, zenés-táncos műsorok mellett sütemények, meleg tea és kézműveskedés tette meghitté a három hétvégén át tartó adventi rendezvény első felvonását.

Gyertyagyújtással, majd a Hétpettyes Óvoda nagycsoportosainak vidám ünnepi műsorával kezdődtek el december első szombatján a három hétvégén át tartó Vízivárosi Advent programjai. Színpadra léptek a Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájának kis növendékei, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakói, majd a Hétvezér és a Széna Téri Általános Iskola diákjainak karácsonyi műsora következett. Horváth Miklósné, Deák Lajosné és Vargha Tamás közösen gyújtották meg az adventi koszorún az első gyertyát.

Ilyenkor várakozunk az eljövendőre, a karácsony estére. És ez a várakozás megszentelése ez a négy hét, ami előttünk áll. Pilinszky Jánosnak van egy szép írása, ha jól várakozunk, például a hóesésre, akkor a várakozás alatt átélhetjük, mintha esne a hó. Ez a négy hét minden napja olyan lesz, mintha karácsony lenne” - mondta el Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

A történelmi Víziváros mai területén lévő városrészek Horváth Miklósné önkormányzati képviselő kezdeményezésére fogtak össze, így született meg a Vízivárosi Advent, amely immár szerves része az ünnepváró programoknak Székesfehérváron: “Az advent egy olyan ünnep, amelyre minden család szeretettel készül. És ha mi is tudunk örömet szerezni azzal, hogy összejövünk és szép műsort adnak, akkor biztosan szívesen jönnek. Ha ezt jól csináljuk, és minden évben megpróbáljuk megtenni, akkor lehet egy ilyen hagyomány a Vízivárosban. Ez volt a gondolata és ezt azóta ismételjük.”

Az első gyertyagyújtás házigazdája a 11. számú választókörzet volt, Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, a fellépő csoportok nagy szeretettel, hosszú időn át készültek műsoraikkal, hogy boldoggá tegyék a közönséget: “Arra gondoltunk, hogy mikor készülünk a karácsonyra, meghitt pillanatokat éljünk meg közösen. Nagyon fontos, hogy egy kicsit lecsendesedjünk, a lelkünket és szívünket is tisztítsuk meg, gyönyörködjünk a féltett kincseinkben, a gyerekekben. Ez a hétvége is róluk szól, ők a következő nemzedék, amit mi adunk át, azt folytatják, azokat az értékeket.”

A Vízivárosi Advent második alkalmát december 9-én, szombaton 15 órától tartják, akkor a 4. számú körzet és intézményei lesznek a program házigazdái.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek