4 hónapnál régebbi cikk

Alázattal és szívből végzett hivatás - Csizek Tibor egykori rendőrfőkapitány-helyettest köszöntötték
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Alázattal és szívből végzett hivatás - Csizek Tibor egykori rendőrfőkapitány-helyettest köszöntötték

Nyugdíjba vonult a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, aki korábban Székesfehérvár rendőrkapitányi posztját is betöltötte. Csizek Tibor ezredes munkáját csütörtökön a város és a vármegye nevében az önkormányzat vezetői köszönték meg a Városházán.

Csizek Tibor több mint négy évtizedes rendőri hivatását végig Fejér vármegyében végezte szívből, alázattal és példaértékű hivatástudattal. Az ezredes pályafutása során az emberközpontú rendőrségben hitt, amely a civilek és az állomány irányában is megmutatkozott.

A rendőri vezető úgy vívott ki tisztelet magának, hogy mindvégig bízott munkatársaiban, és ha arra volt szükség, kiállt értük. 

Csizek Tibor 1983-ban a Rendőrtiszti Főiskola megkezdésével került a rendőrség kötelékébe, majd a megyei kapitányság bűnügyi osztályán teljesített szolgálatot, ezután átkerült az ügyeletre és annak vezetőjévé is kinevezték. 2004-ben Mór, három évvel később pedig Székesfehérvár rendőrkapitánya lett.

2012-ben a vármegyei rendőrség bűnügyi főkapitány-helyettese lett, és itt szűnt meg a szolgálati jogviszonya is, miután elmúlt 65 éves.

Az ezredes munkáját korábban Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel jutalmazták, de Cser-Palkovics András szerint amit az ezredes a székesfehérváriakért és a Fejér vármegyeiekért tett, az példaértékű. A polgármester a több, mint négy évtizedes pályafutás kapcsán kiemelte, Csizek Tibor rendőri vezetőként sem változott meg, mindvégig emberséges maradt. A fogadáson a jegyző, az alpolgármesterek és a közbiztonsági tanácsnok is köszöntötte a nyugdíjba vonult rendőri vezetőt.

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek