1 hónapnál régebbi cikk

Miért állnak rendőrök az iskoláknál?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Miért állnak rendőrök az iskoláknál?

A tanév első napjának reggelén jelentősen megemelkedett a forgalom Székesfehérváron a szünidőben tapasztaltakhoz képest. A rendőrség, úgy ahogy az előző években is, kiemelt figyelmet fordít a biztonságos közlekedésre, az iskolák környezetében egyenruhások vigyáznak a zavartalan közlekedésre.

A szünideihez képest jelentősen megemelkedett forgalommal szembesült minden közlekedő városszerte. A gyalogosok és az autósok is elszoktak az elmúlt hónapokban ettől, ezért a rendőrség ebben az évben is elindította iskolakezdési kampányát. A közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel közösen minden reggel és délután a zebráknál segítik a biztonságos közlekedést - emelte ki a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Illés Mihály rendőr alezredes. 

2023-ban közel 1400 14 évnél fiatalabb gyermek sérült meg közlekedési balesetben országszerte.

A rendőrség adatai szerint a gyerekek többnyire elszenvedői és nem okozói ezeknek. A kapitányságok munkatársai éppen ezért minden közlekedési szabály betartására figyelnek a tanévkezdés idején is. Székesfehérváron hét iskola mellett vigyáznak a gyerekekre rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők. Fejér vármegyében összesen 57 helyszínen teljesítenek egyenruhások szolgálatot minden reggel és délután egész szeptemberben. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek