4 hónapnál régebbi cikk

Adventi díszbe öltözött Palotaváros is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Adventi díszbe öltözött Palotaváros is

Karácsonyi fényekbe öltözött a György Oszkár tér. A palotavárosiak szombaton már megtapasztalhatták a városrész új karácsonyi vásárát, ahol adventi műsorral várták a látogatókat.

Most már a Palotavárosban is átérezhetjük a karácsonyi hangulatot, ugyanis a György Oszkár téren is megnyitotta kapuit az adventi vásár. Az ünnepi díszbe öltöztetett téren a #vegyélfejért csoport árusaival is találkozhatunk, akiknek céljuk, hogy a Fejér vármegyei termelők, kézművesek termékeit népszerűsítsék.

A Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a vásár megnyitóján az iskola igazgatója Laczkó Gábor köszöntötte a látogatókat, majd a 4. osztályosok rövid énekes, táncos műsorát láthatták.

A megnyitón tiszteletét tette Viza Attila, a városrész önkormányzati képviselője is, aki szoros kapcsolatot ápol az iskolával és fontosnak tartja, hogy a városrész közösségének legyen egy saját helyszíne, ahol az emberek fel tudnak töltődni az adventi időszak szeretetével: "Nagy örömömre szolgál, hogy végre Palotavárosban is meg tudtuk rendezni azt az adventi ünnepséget, amely a #vegyélfejért kampányon belül olyan kézműveseknek adhat lehetőséget itt a téren értékesíteni a portékájukat, akik nem találtak más lehetőséget. A Vasvári Pál Általános Iskolának szeretnék köszönetet mondani, a felkészítő tanároknak, hogy a gyermekek műsorát előkészítették és betanították. Én úgy gondolom, ha körül nézünk, hogy első adventi műsornak Palotavárosban szerintem nagyon jól sikerült, reményeink szerint majd tovább is tudjuk folytatni."

A megnyitón a látogatók Jimmy és Nika zenés produkcióját, valamint Váradi Eszter Sára és Keller János karácsonyi dalokból álló műsorát is láthattak, hallhatták. A vásárba Olaf, Mickey egér és Minnie egér is ellátogatott, a meseszerető gyerekek legnagyobb örömére. 

(Szerző: Farkas Angéla)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek