4 hónapnál régebbi cikk

10 új autóbusz érkezett a Volánbusz Fejér vármegyei flottájába
Fehérvár Médiacentrum fotója
Volánbusz.hu
10 új autóbusz érkezett a Volánbusz Fejér vármegyei flottájába

Az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott Credobus Econell 12 típusú autóbuszok novemberben már forgalomba álltak.

A Volánbusz 2018 óta Fejér vármegye 287 darabos állományának már csaknem 40 százalékát lecserélte - írja közleményében a társaság. 2022-ig 104 új autóbusz érkezett a flottába, amely idén novemberben tovább frissült újabb 10 dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel.

A legutóbbi beszerzésnek köszönhetően a járműállomány 3,5 százaléka megújult, átlagéletkora 11 évről 10,2 évre csökkent. A szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú buszok Székesfehérvár és Mór vonzáskörzetében álltak forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke 715 millió forint.

A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, mely a fény segítségével éri el a kívánt hatást.

Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségügyi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Fejér vármegyében 543 autóbusz-vezető 166 autóbuszvonalon éves szinten 391 ezer helyi és 530 ezer helyközi járatot közlekedtet, csaknem 39 millió utazásról gondoskodva évente.

A Fejér vármegyébe érkezett 10 autóbusz közül 6 darab a móri telephely állományába került és a Nagyveleg–Mór, Kisbér–Bakonycsernye, Bakonycsernye–Mór, Isztimér–Mór, Csákberény–Mór, Csákberény–Székesfehérvár vonalakon szállítja az utasokat. A székesfehérvári telephelyre érkezett 4 jármű a Székesfehérvár–Lovasberény–Bicske, Székesfehérvár–Kápolnásnyék és Székesfehérvár–Gárdony–Zichyújfalu viszonylatokon állt forgalomba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek