4 hónapnál régebbi cikk

Idegenben nyert a Volán, hazai vereséggel búcsúzott a MÁV Előre
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pioneers Vorarlberg
Idegenben nyert a Volán, hazai vereséggel búcsúzott a MÁV Előre

Ott folytatta az ICEHL küzdelmeit a fehérvári hokicsapat, ahol 10 napja befejezte. Ezúttal "csak" hosszabbításban nyert idegenben, de így is vezeti a tabellát. A MÁV Előre férfi röpisei viszont kikaptak spanyol riválisuktól a visszavágón, így a CEV-kaland véget ért.

A válogatott meccsek miatti szünetet követően folytatódott csütörtökön este az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong liga, az ICEHL alapszakasza. A 29. fordulóban a Hydro Fehérvár AV19 a Pioneers Vorarlberg vendégeként Feldkirchben nyert hosszabbításba torkolló összecsapáson 3-2-re Hári (2) és Bartalis góljaival, így őrzi listavezető pozícióját, hat ponttal megelőzve a két meccsel kevesebbet játszó Red Bull Salzburg, hét egységgel az egy találkozóval kevesebbnél tartó Linz és kilenccel a szintén egy mérkőzéssel kevesebbet letudó Klagenfurt alakulatát.

A mostani összecsapáson a nyolcadik percben Owre szerzett vezetést a hazaiaknak, ám a többet próbálkozó fehérvári alakulat erőfeszítésit siker koronázta, mert a meccs felénél előbb Hári egalizált, majd három perccel később Bartalis már a vezetést is megszerezte csapatának.

A minimális előny majdnem kitartott a végéig, de a kapus lehozatalával emberfórba kerülő "úttörők" 57 másodperccel a végső dudaszó előtt ki tudtak egyenlíteni Kiricsenkó találatával. A hosszabbításban aztán alig több, mint 2 percet hokiztak a küzdő felek, amikor Hári jött és második góljával két ponthoz juttatta a Volánt, amely nem pihenhet, mert pénteken este 19:15-kor már az egyik fő üldöző, a Linz otthonában vizitál.

A spanyolországi 0-3 és a mutatott játék után nem meglepő, hogy a hazai visszavágót is ugyanilyen arányban elvesztette a spanyol Teruel ellen a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Challenge Kupában, ezzel pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a fehérvári alakulat számára.

Összességében minden dicséretet megérdemel Dávid Zoltán vezetőedző és csapata, amely abszolút nemzetközi kupaújoncként két fordulón is hibátlanul, kettős győzelemmel jutott túl osztrák és svájci ellenfelekkel szemben.

A csütörtök esti összecsapáson idegesen, pontatlanul kezdett a MÁV Előre és ez a pontatlanság végig jellemző volt a játékára, ez megkönnyítette az egyébként is erősebb spanyol alakulat dolgát. A harmadik játszmában sikerült már felvennie a versenyt a Teruellel a Lokinak, de éppen akkor tört meg az időmérő műszaki meghibásodás okán a lendülete, ez pedig végképp megzavarta a kék-fehéreket, akik ezzel kikaptak és búcsúztak a CEV Challenge Cup küzdelmeitől.

A két legeredményesebb hazai játékos az egyaránt 7-7 pontig jutó Koci és Pesti volt.

A Loki a MEVZA (KEL) Ligában és a bajnokságban javíthat. Utóbbiban előbb, mégpedig január 6-án, 14:00 órakor hazai pályán a MAFC-BME ellen.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek