4 hónapnál régebbi cikk

Közel ötvenezer cipősdobozt gyűjtöttek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Közel ötvenezer cipősdobozt gyűjtöttek

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót. Az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá.

Az akció logisztikai központja a három éve Pákozdon felépült raktárbázis volt, de az ország 419 más helyszínén, közöttük 15 székesfehérvári gyűjtőponton is le lehetett adni a dobozokat.

Mások mellett a Seregélyesi Baptista Általános Iskola idén is gyűjtötte az ajándékokat. A kezdeményezéshez csatlakozott a székesfehérvári Szent István Király Múzeum is, aki cipősdoboz ajándékkal érkezett a nemrég megnyílt kőtárhoz, az ingyenesen tekinthette meg a Solium Regni – Az ország trónusa című kiállítást.

Az adományozási időszak december 18-án zárult le. Csaknem 50 ezer ajándékcsomag érkezett. Ebben az esztendőben ismét lehetett online módon is adakozni.

A baptisták által összegyűjtött cipősdobozok elsősorban magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba jutottak el, de indult szállítmány a határon túli magyarlakta vidékekre, így Kárpátaljára is. A cipősdoboz ajándékok mellett decemberben közel 34 millió forint értékben 4200 darab tartós élelmiszert tartalmazó csomagot adtak át az ország különböző pontjain, és 450 rászoruló részére osztottak meleg ételt a fővárosban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek