4 hónapnál régebbi cikk

Rangadót nyertek a női röpisek, kikapott a "kisvolán"
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Rangadót nyertek a női röpisek, kikapott a "kisvolán"

A MÁV Előrés hölgyek a két Magyar Kupa vereségért a bajnokságban vágtak vissza egy sima győzelemmel, a FEHA19 ifjú hokisai viszont nem bírtak hazai pályán kedvenc ellenfelükkel.

A most futó női röplabda Extraliga-szezon elején idegenben nagy küzdelemben verte a Szent Benedek RA csapatát a MÁV Előre Foxconn, hogy aztán a Magyar Kupában két hasonlóan szoros, 3-2-es győzelemmel a balatonfürediek örülhessenek. A küzdő felek szombat este Fehérváron csaptak össze, immár újra bajnoki pontokért, s a három rendkívül kiélezett csatát követően most egészen simán diadalmaskodott 3-1-re Lukasz Przybylak együttese, amely ezzel a Békéscsabát megelőzve fellépett a tabella 2. helyére a Vasas mögé.

Az első játszma még nem ígért könnyű MÁV Előre sikert, mivel a csapatok végig fej-fej mellett haladtak és csak két jó egyéni megoldásnak köszönhetően tudott 26-24-re felülkerekedni az SZBRA.

Ettől aztán alaposan összekapta magát a Loki, amely még koncentráltabban és pontosabban röpizett, mint addig, így nem kelthetett meglepetést, hogy a további három szettet nagy fölénnyel 16-ra, 19-re és 12-re behúzták, a meccsel és az ezzel járó, igencsak fontos 3 ponttal együtt.

A találkozó legjobbja Maia Dvoracek volt, aki 29 pontot szerzett, de Pallag "Ágó" Ágnes és Vacsi Evelin 12, illetve 11 pontja és remek megoldásai is kellettek a sima győzelemhez. Összességében az egész csapat dicséretet érdemel lelkes, koncentrált játékáért.

A MÁV Előrés hölgykoszorú december 31-én egy újabb rangadóval zárja az évet: az igencsak magára talált, korábbi bronzérmes KNRC vendége lesz Kaposváron 15 órakor. Hogy mennyire lesz nehéz ez a meccs? Elég csak azt leírni, hogy ez a KNRC verte meg nagy meglepetésre néhány napja a Békéscsabát idegenben 3-0-ra, aminek okán most a fehérvári csapat lehet a második a táblázaton...

Ismét nem volt szerencséje a jégkorong Erste Ligában a Fehérvár Hockey Academy (FEHA19) csapatának. Anatolij Bogdanov alakulata a DEAC-tól szenvedett minimális különbségű, 2-1-es vereséget, így visszacsúszott a tabella végére, a DEAC viszont megelőzte a Dunaújvárost és feljött a 8. helyre.

A mérkőzés nagy részében a DEAC irányított, nem volt érdemtelen kétgólos előnye, amikor a hajrában szépített Zezelj. Ez a gól azonban már későn jött, hiába támadt kapusa nélkül előnyben a "kisvolán", nem tudott már egyenlíteni. Az elmúlt időszakban kedvenc ellenféllé előlépett debreceni egylet megérdemelten vitte el Fehérvárról a 3 pontot.

A FEHA19 a Corona Brasov ellen javíthat, ugyancsak hazai környezetben december 27-én, szerdán 18.30-kor, majd másnap, 28-án, szintén este fél 7-kor a BJAHC-t fogadja az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek