4 hónapnál régebbi cikk

Újra nyert a Volán, tovább nőtt az előnye!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Újra nyert a Volán, tovább nőtt az előnye!

A székesfehérvári hokisok Magosi mesterhármasával, illetve Hári három gólpasszával és egy találatával simán verték a sereghajtót, amely novemberben borsot tört a listavezető orra alá. Erre most, a karácsonyi ütközeten nem sok esélye volt.

Az idei ICEHL-szezon eddigi legpozitívabb játéknapján van túl a Hydro Fehérvár AV19. Az osztrák nemzetközi jégkorong liga 31. körében a maga mérkőzését simán megnyerte a Volán a Graz ellen 5-2-re, ám a 3 pont mellett legalább olyan jól jött számára az, hogy mindhárom legfőbb rivális fontos pontokat bukott a maga találkozóján, így Kiss Dávid alakulata immár 9 pont előnyben van a Klagenfurt és a Linz kettőse, tízzel a Salzburg előtt! Ez még akkor is jelentős fórnak tekinthető, ha előbbi két alakulatnak eggyel, a Salzburgnak kettővel kevesebb lejátszott mérkőzése van.

Mindez azt is jelenti, hogy az évet mindenképpen az élen zárja majd a fehérvári alakulat, amely legközelebb december 28-án, csütörtökön 19.15-kor a jelenlegi 6. helyezett, de dobogóra pályázó Villach vendége lesz, majd 30-án a mezőny jelenlegi talán legerősebb csapatát, a rekordbajnok Klagenfurtot fogadja 17.30-kor.

Ami konkrétan a kedd esti karácsonyi összecsapást illeti: a Volán mindvégig fölényben volt, amit tökéletesen érzékeltet a 36-20-as kapura lövési mutató. Mindettől függetlenül a végén nagyon észnél kellett lennie FAV19-nek, ugyanis bár az első 15 percben kétgólos előnyre tett szert, amit a hajrá kezdetéig simán őrzött is, sőt, sokkal nagyobb fórral is megléphetett volna, de ahogy ilyenkor törvényszerűen lenni szokott, nem tudta érdemben lezárni a találkozót a listavezető, a Graz pedig 3 perc alatt egyenlített a semmiből!

Ekkor azonban tudott váltani és a kapu előtt jobban koncentrálni a hazai gárda, amely aztán az utolsó 13 percben háromszor is bevette Wieser ketrecét. Ebből kétszer ráadásul emberhátrányban. Először szimpla kisbüntetés alatt Bartalis volt eredményes, majd a legvégén Hári is, de ő az üres kapuba talált, mivel a vendégek kapusukat lehozva kerültek előnybe, kockáztattak, ráfáztak.

Magosinak ihletett napja volt, az első három Volán-találatot ő jegyezte, de a másik hős, a már említett Hári János is parádézott, három gólpassz mellett ő ütötte az utolsó találatot.

A Volán megérdemelten takarította be a fontos 3 pontot, így ennek megfelelően önbizalomtól duzzadva várhatja az esztendő utolsó két meccsét a VSV és a KAC ellen.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek