4 hónapnál régebbi cikk

Ünnepi focival zárják az évet a VOK-ban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gáspár Péter
Ünnepi focival zárják az évet a VOK-ban

Elstartolt a 23. Mindigvár Nonstop Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál. Négy nap alatt 115 különböző mérkőzést rendeznek a Videoton Oktatási Központban.

December 27-én reggel 8 órakor sípszóval indították el a futballfesztivált a VOK-csarnokban, ami már évek óta a Családi sport- és Egészségnapok Határok Nélkül alcímet viseli. A szervezők ezzel utalnak arra, hogy a rendezvény már évek óta nemcsak egy rangos labdarúgó kupa, hanem egyben egy nagyszabású családi rendezvény is, számtalan kiegészítő programmal.

A 23 évre visszanyúló esemény eredetileg a Videoton népszerűsítése céljából született meg, mára azonban egy vármegyei szintű, 4 napos tornává nőtte ki magát. 

Az első napon, szerdán az amatőr csapatoké a főszerep. A Fehér Ablaknak elnevezett kategóriában 20 amatőr csapat szállt versenybe, akik reggel 8 órától egészen este 9 óráig küzdenek a végső győzelemért.

Juhász László, a Fehérvári Futballfesztivál főszervezője elmondta: "ezt a kategóriát nemrég alakították ki, pontosan azért, mert a korábbi években már olyan profik is részt vettek a kupán, hogy a fehérvári csapatok nem mertek jelentkezni, és ez probléma így megoldódott."

Ezen kívül összemérik erejüket a női csapatok és az utánpótlás Botos István Emléktorna résztvevői (U11), illetve lesz Öregfiúk-Kiss Lajos Emléktorna is a 38 pluszos korosztálynak. Összesen 63 csapat játszik a VOK-ban, ehhez jönnek még hozzá a ketrecfocin résztvevő U7-es és U9-es csapatok, akik szerdán kora délután mérkőztek meg egymással.

Az U7-eseknél a Felcsút, míg az U9-es korosztályban a Főnix U9-eseiből álló Vagányok diadalmaskodtak a Felcsút és a Főnix U8 és U7-es labdarúgóival felálló Szobo Kids Fan előtt.

Összesen 63 csapatot lát vendégül Székesfehérvár, melyek közül 7 érkezik az elszakított országrészekből. A négy nap alatt 115 különböző mérkőzés lesz.

Az idei fesztivál különleges évfordulónak is helyet ad. Az SHS Építők profi kupa elődöntője előtt 17 óra 40 perckor a Roneko-gálamérkőzéssel ünnepeli a 25 éves VIDEOTON FCF Baráti Kör Egyesület születésnapját. A gálameccs résztvevői a Fehérvár FC utánpótlásának a szakmai stábja és ultracsoportja, a Red Blue Devils csapatai lesznek.

A 4 napos esemény végén győztesként kikerülő csapatokra természetesen nyeremények is várnak: a támogatók jóvoltából a kupák és érmek mellett a foci szerelmesei mezeket, focilabdákat vagy akár pénznyereményt is elnyerhetnek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek