3 hónapnál régebbi cikk

Ha a közönség "bravózik", akkor gondolom, egy jó előadást készítettünk!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Ha a közönség "bravózik", akkor gondolom, egy jó előadást készítettünk!

Bagó Bertalan, volt a hétfő esti Fecsegő vendége. A Vörösmarty Színház művészeti vezetőjét Silye Sándor kérdezte pályájáról, a fehérvári kezdetekről és az idei évadról. 

Bagó Bertalan, a Vörösmarty Színház művészeti vezetője érkezett vendégségbe Silye Sándorhoz a Nyitrai utcai közösségi házba. A színész-rendező több hónapja tett ígéretnek tett eleget a Fecsegő címmel futó estsorozaton való részvétellel.

Azt gondolom, hogy amíg van mondanivalóm, meg bírom fizikailag meg agyilag, addig ezt kell csinálni…" - hangsúlyozta Bagó Bertalan.

A színész-rendezőnek pedig 12. éve van mondanivalója itt Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban. A beszélgetés során az itteni kezdetekről is szó esett. „Most így belegondolva, az hogy 12 éve vagyunk itt már Szikora Jánossal és Horváth Csabával, az tényleg egy korszak, valóban.

Elég erőteljes, magas színvonalú színházat csinálunk itt, és szeretik is azt, amit mi csinálunk.

Értéket képviselő előadásokat hozunk létre évadról évadra, ami azt jelenti, hogy nem csak a könnyű műfajok felé billenünk el, hanem van bőven tartalmas, drámai előadásunk is, és ezeket is nagy kedvvel nézik a nézők. Ez pedig azt jelenti, hogy nem az számít, hogy milyen műfajú valami, hanem, hogy milyen színvonalon van eljátszva" - mesélt az elmúlt bő egy évtizedről Bagó Bertalan. 

A művészeti vezető az idei évadot is értékelte, melyben a két nagyszínpadi bemutatóból mind a kettőt rendezőként jegyzi. Mint mondta, ha a közönség „bravózik”, az azt engedi sejtetni, sikerült színvonalas előadásokat színpadra állítani. Az évad második felében pedig szintén izgalmas előadásokat láthat majd a nagyérdemű a városi teátrumban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek