3 hónapnál régebbi cikk

Kikapott a Loki, de még dobogós, újra nyert a Volán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Kikapott a Loki, de még dobogós, újra nyert a Volán

Sikeresen vette a Villach elleni rangadót, így tartja 2. helyét az ICEHL tabelláján a Volán jégkorong csapata, miközben a MÁV Előre Foxconn kikapott a Közép-európai sorozatban, de még van esélye a négyes döntőbe kerülésre.

Újabb nagyon fontos 3 pontot szerzett az osztrák nemzetközi jégkorong ligában, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid csapata a Villach ellen győzött kiélezett, szoros meccsen 3-2-re, így nem csak megőrizte a 2. helyét a tabellán a címvédő Salzburg ellenében, de - mivel az RBS Linzben kikapott - el is lépett tőle 5 ponttal, ami még akkor is nagyszerű fegyvertény, ha a Red Bullos társaság egy meccsel kevesebbet játszott.

A karintiai gárda elleni hazai derbi pont olyan szoros volt, mint amire számítani lehetett. A még most is jelentősen tartalékos (ezúttal Bartalis, Leclerc, Nilsson és Vértes nem tudott jégre lépni) Volán kiváló iramot diktált kezdettől fogva, de a Villach is a játékkal volt elfoglalva, így egy jó iramú, sok lövéssel tarkított első harmadot láthattunk, amelynek közepén a VSV szerezte meg a vezetést egy gyorsa kontrából.

A folytatásban derekasan próbálkozott a hazai alakulat, de nem tudott egalizálni, sőt, egymás után két emberhátrányt is ki kellett védekeznie, sikerrel. A kettő között aztán Laberge kihasználta Lamoureux kapus nagy hibáját, egyenlített, majd nem sokkal később Mihály Ákos már a vezetést szerezte meg csapatának egy szép, bal felső sarkos lökettel.

Ezek után még többet nyomott a Villach, s egy szerencsés góllal - tulajdonképpen öngóllal, mert hazai hokisról pattant be a korong - egyenlített is az 53. percben. Már fejben talán készültek a túlórára a küzdő felek, amikor az 59. minutumban Terbócs is elkönyvelhetett egy hasonlóan "malacos" öngólt, ami most neki(k) kedvezett. Nyert a Volán és nagyon jókor lépett meg 5 ponttal a Salzburgtól, mivel most egy hétig pihen, miközben az RBS és a többiek legalább egy meccset játszanak addig.

A Hydro Fehérvár AV19 legközelebb tehát január 30-án, kedden 19.15-kor éppen a Salzburg vendége lesz, így aligha túlzás azt állítani, hogy egy hatpontos rangadó vár az "Ördögökre", mert ha nyerni tudta a bajnok vendégeként, hatalmas lépéselőnybe kerülne a BL-indulást is jelentő 2. hely megszerzéséért folytatott versenyfutásban, mivel azt követően már csak hat meccs lesz hátra az alapszakaszból.

Bár matematikailag ehhez még kell legalább 8-9 pont, aligha képzelhető el, hogy ne végezne az első hatban a Violán, azaz ne lenne biztos a playoff-helye az alapszakasz végén. Igaz, az egész idény tükrében az már csalódás volna, ha nem lenne legalább 3. a kék-fehér egylet.

Második vereségét szenvedte el a Közép-európai Liga (KEL, MEVZA) alapszakaszának hatodik körében a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. Dávid Zoltán alakulata a belázasodó és emiatt hiányzó kulcsember, Pesti Marcell nélkül nem tudott olyan eredményes lenni, mint vele szokott, az a 13-14 pontos átlag, amit ő hoz ebben az idényben, most nagyon hiányzott, ennek is köszönhető a 3-0-ás vereség az osztrák élcsapat, a házigazda SK Zadruga Aich/Dob ellen.

Mindhárom játszmában így is volt esélye a sikerre a székesfehérvári egyletnek, ám a végjátékban mindig az osztrákok voltak élesebbek, koncentráltabbak, így be is húzták mind a hármat, ezzel együtt a meccset 3-0-ra. Hozzá kell tenni, az SK Zadruga Aich/Dob szekerét éppen egy magyar légiósa, válogatottunk kapitánya, Horváth Kristóf húzta a maga 9 pontjával, igen eredményesen, míg mellette a mezőny legeredményesebbje, a 16 pontos, 20 éves kubai szélső ütő, Bryan Camino, aki az egyik legnagyobb Európában játszó nemzetközi tehetség. Ha őt és Horváthot kivennénk az osztrák gárdából, klasszisokkal gyengébb volna. Az Aich/Dob kezdőcsapatának tagja volt még egy másik magyar, az 1 pontot szerző Szabó Alpár.

A kék-fehérek oldalán Koci 16 pontot "kalapált" össze, de a Pestit helyettesítő Boa sem kell, hogy szégyenkezzen 8 pontja miatt, mint ahogy Ambrus 7 egysége és Janke 6 pontja sem kevés, ám utóbbi esetében is jóval többhöz szoktunk hozzá, az átlagos 11-12 pont most nem jött, pedig - főleg Pesti távollétében - kellett volna.

A vereség ellenére maradt a 3. helyen a tabellán a Loki, de mögötte 3 csapat is feltorlódott, így a maradék három mérkőzéséből kettőt meg kell nyernie, ha ott szeretne lenni - márpedig ott szeretne - a tavaszi Final Fourban.

Szerda este újabb meccs vár a nagyon fáradt MÁV Előrére. 19 órakor az eddigi öt találkozóján négy vereséget szenvedő horvát Mladost Ribola Kastela lesz az ellenfele. Nincs mese, ezt a gárdát fáradtabban és Pesti nélkül is le kell győznie, különben könnyen elúszhat a négyes döntő.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek