3 hónapnál régebbi cikk

Áruházborítást bontott, fát tört és kukákat borogatott a szél Fehérváron
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Novák Rita
Áruházborítást bontott, fát tört és kukákat borogatott a szél Fehérváron
·Hírekszél·Utolsó frissítés: undefined

Egyelőre csak két esethez kellett a tűzoltóknak vonulnia a másodfokú riasztás kiadása óta Székesfehérváron.

Csütörtökön valamivel 11 óra után adott ki a HungaroMet széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást Fejér vármegyére, ami azt jelentette, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. A szél valóban felerősödött a késő délelőtti órákban, de délig a nagy számban felborított kukák mellett mindössze két jelentősebb kárt okozott az erős szél.

"Két jelzés érkezett a másodfokú riasztás kiadása óta, az egyik Palotai úti üzletközpont lemezborítását bontotta meg a szél, illetve a Fecskeparton egy nagyobb fa miatt alakult ki balesetveszélyes helyzet" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. mérései alapján a harmadik legerősebb, 82,8 kilométer/órás széllökést Fejér vármegyében, Felcsúton mérték csütörtökön délelőtt. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, és ezt követően kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem várható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek