2 hónapnál régebbi cikk

Nyert a Volán, közel a BL! Győzött az AFKC is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Nyert a Volán, közel a BL! Győzött az AFKC is

A fehérvári hokisok 3 ponttal gazdagodtak és a fő rivális pontvesztése okán jelentős lépéselőnybe kerültek a 2. helyért zajló versenyfutásban, miként a kézis hölgyek is, a kiesés elől menekülőkkel szemben.

Rendkívül fontos győzelmet aratott az osztrák nemzetközi jégkorong liga (ICEHL) alapszakaszának 45. körében a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid alakulata a Linz ellen nyert kiélezett meccs végén 2-1-re, s mivel a BL-szereplést érő 2. helyért zajló versenyfutásban a Red Bull Salzburg pontot vesztett Ljubljanában, a hátralévő három - idegenbeli - találkozóját megelőzően 4 egység az előnye a címvédő előtt, tehát a megszerezhető 9 pontból elég hatot begyűjtenie ahhoz, hogy kedvező pozícióját megtartsa.

A péntek esti rangadón a Volán remekül kezdett, Tim McGauley előkészítése után Joshua Atkinson szerzett vezetést a hazai alakulatnak, amely tovább is növelhette volna előnyét, de kimaradtak a helyzetek, mint ahogy a másik oldalon is, merthogy a Linz is alaposan iparkodott, mivel ádáz harcot vív a legjobb hat közé jutásért a Pustertal, Innsbruck, Bozen, Villach négyessel, akik mind 2, illetve 3 ponton belül vannak a Linz előtt, illetve mögött, azaz, itt még bármi lehet az utolsó három körben.

A második játékrészben visszavett a tempóból a hazai egylet, a védekezésre koncentrált inkább, mint a mindenáron való gólszerzésre. A jégfelület majdnem falborult, nagyon nyomott az osztrák gárda, de Roy kapus és a hátsó alakzat jól állt a lábán, így hiába a 20-2-es (!!) kapuralövési arány ebben a harmadban, a záró 20 perc előtt maradt a minimális különbségű Volán előny.

A hajrában aztán egy emberelőnyös szituációt kihasználva 51 percnyi gólcsendet követően Knott révén egyenlített a Linz, s ekkor már csak bő hat perc volt hátra. Sokan attól tartottak, nem lesz jó a vége, de az idei Volán attól is erősebb, mint a mezőny jelentős része, mert ilyen helyzetben is képes újítani. Most is képes volt, a bekapott találatra alig több, mint egy minutummal később válaszolt is Mihály Ákos révén, visszavéve a vezetést, egyben beállítva a 2-1-es végeredményt!

Vasárnap (február 18.) 17.30-kor már Innsbruckban lesz jelenésük Háriéknak, akiknek egy újabb olyan csapattal kell megküzdeniük - immár idegenben - amely a felsőházért harcol, így nagyon nehéz 60 perc vár rájuk. Majd még 2 x 60 Ljubljanában és Grazban.

Hazai pályán visszavágott az őszi minimális vereségért a Dunaújvárosnak a női kézilabda NB I-ben az Alba Fehérvár KC. Horváth Roland csapata 31-30-ra verte a vármegyei rivális DKKA-t, ezzel pedig ellépett kicsit a veszélyzónából a kiesés ellen küzdő csapatok elől. Öt ponttal tart előrébb a már kiesőhelyen álló Békéscsabánál, ám ez sem életbiztosítás 11 körrel a vége előtt. Egy biztos: a jelenlegi 7. helyezés azért sokkal szebben néz ki, mint a 10., még a forduló előtt.

A pénteki rangadón a vendégek kezdtek jobba, az első félidőben szinte végig lépéselőnyben voltak, kétszer 3 góllal is vezettek már, de a végére fordított az AFKC és a szünetre már kétgólos hazai előnnyel vonultak a küzdő felek.

A második felvonás elején aztán szinte állva hagyta riválisát az Alba FKC, amely az első 9 percet egy 6-1-es rohammal kezdte. Ez meghatározta már a továbbiakat, mert bár a véghajrára alaposan leült a fehérvári lányok-asszonyok produkciója, ezt a hétgólos előnyt nem tudta leadni, egy még maradt a befejezésig, megérdemelten, mert a 60-ből 40 percig egyértelműen jobb volt, mint a dunaújvárosi gárda.

Az AFKC-ban ezúttal a 6 gólos Szabó Kitti volt a legeredményesebb kézis, de az egyaránt 5-5 gólos Utasi és Smbatian találatai is nagyon kellettek a szűk győzelemhez.

A következő fordulóban újabb nagyon nehéz mérkőzés vár Utasiékra: a már említett Békéscsaba vendégei lesznek február 23-án, pénteken 18.00 órakor. 

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek