2 hónapnál régebbi cikk

Részegen, piros jelzés ellenére tolta át a babakocsiban 6 hónapos gyermekét a fehérvári férfi
·Bűnügybalesetveszély·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/Edward Lich
Részegen, piros jelzés ellenére tolta át a babakocsiban 6 hónapos gyermekét a fehérvári férfi
·Bűnügybalesetveszély·Utolsó frissítés: undefined

Többször meg is botlott az úttesten, míg átért a túloldalra - 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti a Székesfehérvári Járási Ügyészség.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki szülői felügyeletből eredő kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy gyermekét a négysávos úttesten, a piros jelzés ellenére tolta át.

A vádirat szerint a férfi még 2022. május elején, Székesfehérváron ittasan tolta babakocsiban 6 hónapos gyermekét, ennek során többször megbotlott, és a babakocsival több alkalommal átment a zebrán úgy, hogy piros jelzésnél indult el, amikor a gépjárműveknek már zöld jelzésük volt. A férfi cselekményét egy járókelő észlelte, a férfit egy közeli áruházban vonták intézkedés alá a rendőrök. 

A férfi azzal, hogy a piros jelzés ellenére a gyermekét babakocsiban áttolta a négysávos úttesten, balesetveszélyes helyzetbe került, és gyermeke testi épségét veszélyeztette. A férfi cselekménye kiskorú veszélyeztetés bűntett megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétel 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek