1 hónapnál régebbi cikk

Újra kikapott Bruneckben a Volán, hétfőn minden újra kezdődik
Fehérvár Médiacentrum fotója
HC Pustertal
Újra kikapott Bruneckben a Volán, hétfőn minden újra kezdődik

Péntek este is a hazaiak jöttek ki jobban a brusztolásból, komolyabb ellenállást mutat az ellenfél, mint arra bárki számíthatott.

Negyedszerre is rendkívül kiélezett, szoros mérkőzést játszott egymás ellen az osztrák hokiliga (ICEHL) negyeddöntőjében a Hydro Fehérvár AV19 és a Pustertal. Hogy a sorminta semmilyen tekintetben ne szakadjon meg, nem csak szoros volt ez az összecsapás is, de ahogy a másik három, ez szintén a véghajrában dőlt el, a hazai csapat javára, amely 2-1-es sikerének köszönhetően 2-2-re egalizált összesítésben, azaz hétfőn, Fehérváron minden a nulláról indul.

Eddig a két alakulat szinte dekára ugyanazt produkálta: az első fehérvári és brunecki meccs egyaránt csak a hosszabbításban dőlt el, mindkétszer a házigazda javára, a második és a negyedik pedig a rendes játékidő utolsó perceiben. Ha mindezt pontokra, gólokra váltjuk, akkor mindkét csapatnak 5-5 pontja van, a gólarány pedig 10-10, sőt! Hogy tovább fokozzuk: az első két fehérvári és brunecki meccsnek egyaránt 6-4-es gólaránya lett a vendéglátó egylet javára.

Ezek után kijelenthető, hogy bizony a Pustertal sokkal komolyabb játékerőt képvisel, mint azt előzetesen várni lehetett. Azt is ki lehet jelenteni, hogy hétfőn nagyon komoly győzelmi kényszerben lesz a Hydro Fehérvár AV19, mert könnyen elúszhat a 2-0-nál még simának gondolt továbbjutás is! Mindazonáltal az nem lehet véletlen, hogy a Volán a 2. helyen zárta az alapszakaszt, míg a Pustertal a nyolcadikon, 20 pont hátrányban a kék-fehérek mögött, s csak egy "playin" külön párharc árán jutott el egyáltalán oda, hogy most negyeddöntőzhet.

Lehet tehát bízni abban, hogy az alapszakaszban megmutatkozó markáns különbség itt is kijön majd, s ha nem is sétagalopp tempóban, de behúzza ezt a párviadalt Kiss Dávid alakulata.

A rend kedvéért: a második dél-tiroli mérkőzésen a gól nélküli első harmadot követően a második játékrész - egyben e meccs - közepén az exvolános Alex Petan egy emberelőnyös helyzetben megszerezte a vezetést a Pustertalnak, majd ugyanúgy előnyben hokizva egyenlített néhány perccel később a Hydro Fehérvár AV19, a találatot Laberge szerezte.

Éppen kezdett volna mindenki azzal megbékélni, hogy újabb hosszabbítás következik, amikor Schofield előkészítése után Ege beütötte a hazaiak győztes gólját, amire a Hydro Fehérvár Av19-nek mér nem volt válasza. Összesítésben ezzel 2-2, hétfőn 19.15-kor jön a folytatás az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek