3 hónapnál régebbi cikk

Jégkorong, ICEHL: újra a Volánnál az előny!
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Jégkorong, ICEHL: újra a Volánnál az előny!
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A harmadik hazai találkozóját is megnyerte a fehérvári hokicsapat az osztrák liga rájátszásában, így már csak egyetlen lépésre áll az elődöntőtől.

Időnként - főleg a középső játékrészben - jó játékkal hazai közönség előtt 5-3-ra verte a dél-tiroli HC Pustertalt, így összesítésben 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó negyeddöntős sorozatban a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák nemzetközi jégkorong ligában, az ICEHL-ben.

Ahogy arra számítani lehetett, a Volán próbálkozott többet az első harmadban, ám összességében olyan volt ez a 20 perc, mint eddig a komplett párharc: szoros. Akadtak helyzetek mindkét oldalon, de a védelmek jól funkcionáltak. Már majdnem nyugtázhattuk a gól nélküli állást az első pihenő előtt, amikor 7 másodperccel a dudaszó előtt Stipsicz megszerezte a vezetést a Volánnak. Nagyon kellett! Az előkészítés Bartalis érdeme volt.

A gól megnyugtatta kicsit a hazaiakat, akik az elsőhöz képest a második játékrészben fokozták a tempót és a nyomást, aminek a 22. percben máris megérkezett az eredménye: McGauley éles szögből talált be. Nem dőlhetett azonban hátra Kiss Dávid együttese, mert bő két minutummal később Messner révén 2-1-re szépített a Pustertal.

Ez az állapot és az olaszok átmeneti öröme sem tartott túl sokáig, mert az ebben a szakaszban nagyon jól pörgő hazai egylet a 32. percben Bartalis szép megmozdulásával előbb 3-1-re, majd nem egészen egy perccel később Hári asszisztja után Magosi jobb alsó sarokba vágódó löketével már 4-1-re vezettek az "Ördögök" a záró harmad előtt.

Nem adta fel a Pustertal, nagyon nyomtak a látogatók, ám Stanton kiállítását követően a kétperces emberelőnyt gólra tudta váltani a Hydro-Fehérvár AV19 alig tíz perccel a zárás előtt, 5-1 után pedig már nem kellett kapkodnia, csak arra vigyázni, hogy ne zárkózzon fel túlságosan a rivális és lehetőleg ne sérüljön meg senki. Egy kicsit azért lazábbra vette a védekezést és a koncentrációt a Volán, mint kellett volna, így Morley az 53. percben 5-2-re, majd négy perccel később 5-3-ra kozmetikázta az állást, ami a végeredmény is lett.

Nagyon fontos volt, hogy húzza be ezt a találkozót a FAV19, amit meg is tett, így összesítésben 3-2-re vezet, és már csak egy győzelemre áll az elődöntőtől, ahová elsőként éppen a címvédő Red Bull Salzburg jutott be (majd nem sokkal később a Bozen is a Villach negyedszeri legyőzésével), miután 5-1-re verte a Linz alakulatát és összesítésben 4-1-re nyert. Amennyiben a Volán és az alapszakasz-győztes Klagenfurt (igencsak megszenved a Vorarlberggel, de 3-2 vezet) is továbbjut, akkor Volán-Salzburg csata lesz a fináléért. Persze, előbb lássuk azt a fehérvári továbbjutást...

A következő meccsre március 13-án, szerdán 19.45-kor kerül sor Bruneckben. Amennyiben Háriék végig koncentráltak lesznek, idegenben is behúzhatják a várva-várt továbbjutást.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek