1 hónapnál régebbi cikk

Volán: minden az utolsó meccsen dől el!
Fehérvár Médiacentrum fotója
HC Pustertal
Volán: minden az utolsó meccsen dől el!

Nem bírnak egymással a küzdő felek, megint a hazai pályán játszó csapat nyert, így a végletekig kiélezett párharc szombaton a Raktár utcában dől el.

Harmadszorra sem sikerült idegenben nyernie a Hydro Fehérvár AV19-nek az osztrák jégkorong liga (ICEHL( negyeddöntőjében a Pustertal ellen, így a mindent eldöntő hetedik találkozón derül ki, melyik alakulat csatlakozik a már elődöntős Salzburg, Bozen, Klagenfurt hármashoz és melyikük csaphat össze a címvédővel, a Red Bull Salzburggal a fináléért. A szerda esti mérkőzésen az olasz egylet 4-2-re győzött, így 3-3-ra egalizált összesítésben.

Ahogy vasárnap Fehérváron, úgy ezúttal is a hazai jégen játszó alakulat lépett el előbb két, majd három góllal, a Volán azonban 3-2-ig vissza tudott kapaszkodni Magosi és Stipsicz találataival. Ezt követően nagyon ment az egyenlítését Kiss Dávid csapata, ám Marcus Phillips két perces kiállítást kapott akasztásért az 57. percben, amit 31 másodperc elteltével Schofield révén gólra is váltottak a dél-tiroliak.

Az utolsó 3 percben nagyon közel állt a gólhoz a Volán, miután visszakapta az emberelőnyt és még Roy kapust is lehívta Kis Dávid, de a kettős emberfór sem volt elegendő az újabb gól begyötréséhez, hát még kettőhöz...

Nincs mit tenni, nagyon rá kell készülni a mindent eldöntő szombati (március 16., 17.30) ütközetre, érvényesíteni kell a papírformát és a hazai pálya előnyét. Előzetesen, de főleg 2-0-ás fehérvári vezetésnél senki sem gondolta, hogy éppen az alapszakasz második bajlódik ennyit a kilencedikkel, miközben a másik három párharc már lezárult. Azonban ha már így alakult, mindent bele kell adni a fanatikus hazai szurkolók előtt, hogy a pazar alapszakasz után ne nagy csalódással érjen véget az idény Háriék számára.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek