1 hónapnál régebbi cikk

Lenyűgöző éjszakai légi fotókon Székesfehérvár, a Balaton és Budapest
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kaleszdorfer Gábor
Lenyűgöző éjszakai légi fotókon Székesfehérvár, a Balaton és Budapest

Egy Londonba tartó utasszállító pilótafülkéjéből lőtte a felvételeket Kaleszdorfer Gábor. Az egyik képen nemcsak Székesfehérvár, hanem Budapest is látható.

Elképesztő éjszakai légi felvételeket készített a Balatonról és környékéről a Wizz Air egyik pilótája, vette észre a LikeBalaton. Kaleszdorfer Gábor 10-12 ezer méteres magasságból fotózott egy mobiltelefonnal, a képeken Székesfehérvár, a Velencei-tó és Budapest is látszik.

A repülőgép fedélzetén a magyar pilótával még tavaly októberben tartott a romániai Jászvásárból Londonba, amikor a képek készültek. A felvételeket Kaleszdorfer Gábor édesapja osztotta meg a közösségi médiában az elmúlt napokban.

„Az egyiken a Velencei-tavat is lehet látni, valamint Székesfehérvárt. Sőt még Budapest is látszik. A képek egy olyan Google Pixel 7 telefonnal készültek, amelyben giroszkóp van. Ennek köszönhetően nem rezeg a kép, nem mosódik el. A kamera pedig a vaksötét éjszakában is felerősíti a fényeket” – mondta a lapnak a pilóta.

Ha egy űrfelvételt látunk, mit keresünk Magyarországról? A Balatont. Mindenki felismeri, és mindenkinek megdobban szíve, ha meglátja fentről a tavat – tette hozzá Kaleszdorfer Gábor.

A fotókat itt lehet megnézni:

Kapcsolódó
Kiderült, hogy hol van Székesfehérvár és Fejér megye középpontja - még véletlenül sem ott, ahol gondolnád

Nem az Országalma, nem a Skála óra (helyén), de még csak nem is az Alba Plaza környékén van Székesfehérvár középpontja, hanem egy ennél sokkal meglepőbb helyen. Az ELTE docense ezen felül azt is kiszámolta nekünk, hol van Fejér megye középpontja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek