1 hónapnál régebbi cikk

Bordélyházakat üzemeltető csoportra csaptak le a Fejér vármegyei rendőrök segítségével
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined
Bordélyházakat üzemeltető csoportra csaptak le a Fejér vármegyei rendőrök segítségével
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined

Több prostituáltnak adott ki Sopronban különböző ingatlanokat egy helyi pár, a bűnös módon szerzett pénzből szépen megéltek.

A soproni rendőrök – a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatal (KR NNI VVH), valamint a Makói Rendőrkapitányság munkatársaival közösen – 2024. március 26-án hajnalban számolták fel azt a Sopronban tevékenykedő bűnözői csoportot, amely prostituáltak elszállásolásával, tevékenységük elősegítésével foglalkozott - írja a police.hu.

A bűnbandát irányító 53 éves férfi, valamint élettársa, egy 50 éves nő a lakásaik bérbeadásából szerzett vagyonból fedezték – viszonylag magas színvonalú – megélhetésüket. Bűnös ténykedésüket mintegy két éve folytatták. Az örömlányok foglalkoztatásában, szállításában a szervezők segítségére volt két taxis, illetve egy soproni férfi is.

A rendőrök elfogták a bűnözői csoport vezetőit és a segítőiket, majd előállították őket a Soproni Rendőrkapitányságra. Az elkövetőknél megtartott kutatások alkalmával a KR NNI VVH munkatársai vagyonvisszaszerzés keretében több tízmilliós értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket és ingatlanokat is.

A gyanúsítottakkal szemben többrendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése, üzletszerűen elkövetett kerítés és prostitúció elősegítése bűntettek miatt járnak el a nyomozók.

A büntetőeljárás keretében a járásbíróság három elkövetőt letartóztatott.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek