3 évnél régebbi cikk

Ingatlanos bűnszervezetet számolt fel a NAV a Dunántúlon
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Ingatlanos bűnszervezetet számolt fel a NAV a Dunántúlon

Milliárdos vagyon halmoztak fel, luxusautókat és hajókat vásároltak annak a dunántúli céghálózatnak a tagjai, akik csalással értékesített ingatlanokból gazdagodtak meg. Az összehangolt, ötven helyszínen felszámolt bűnszervezet tagjai 16 évet is kaphatnak.

Ingatlanos bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Dunántúlon - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a bűnszervezet egy bonyolult, több offshore hátterű taggal is rendelkező céghálózatot hozott létre költségvetési csalásra. Érdekeltségi körön belül, színlelt szerződésekkel adták-vették az ingatlanokat jóval a piaci ár alatt, de eltitkolták, illetve fiktív költségszámlákkal csökkentették a lakások, üzletek, garázsok, valamint két munkásszálló bérbeadásból származó óriási bevételeiket is - ismertették.

Mint írták: a bűnbanda felszámolására szervezett akcióban a NAV nyomozói, a MERKUR Bevetési Egység, informatikus szakemberek és járőrök támogatásával csaknem 50 helyszínen kutattak egyszerre, több tanút és gyanúsítottat is kihallgattak. A szervezet luxuskörülmények között élő vezetőitől festményeket, elektromos hajót és nagy értékű autókat foglaltak le, bankszámlákat, ingatlanokat vettek zár alá másfél milliárd forint értékben.
A nyomozás bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik, a szervezet vezetői - ha bűnösségük bebizonyosodik - 16 évet is kaphatnak - olvasható a közleményben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek