1 hónapnál régebbi cikk

Idén is Tojáskúttá változott a Liszt Ferenc utcai Koronás kút
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Idén is Tojáskúttá változott a Liszt Ferenc utcai Koronás kút

Tizedik alkalommal adták át a Tojáskutat a Liszt Ferenc utcában. A Belváros elmaradhatatlan húsvéti látványosságát óvodások avatták fel produkcióival és népzenés műsorral.

Németországi szokásokra alapozva honosította meg a Tojáskút hagyományát a Fehérvári Polgárok Egyesülete, melynek tagjai idén is sokat dolgoztak a dekoráción. Két napja a zöld ágak, tegnap pedig a míves tojások is felkerültek a kútra. A szervezet célja, hogy az húsvét közeledtével szeretetet, élményt adjanak a Belvárosban sétálóknak – mondta el Palkovics Lajos, az Egyesület elnöke.

Március 27-én, szerdán kora délután tartották az avatóünnepséget, ahol Körmöczi Jánosné egyesületi tag köszöntötte a résztvevőket, és beszélt a húsvéti hagyományokról, dalos-táncos műsort adtak a Felsővárosi Óvodába járó gyerekek, majd Varró János népzenész szórakoztatta a közönséget tekerőlantos muzsikával.

A programon részt vett Szabó-Bakos Györgyné, a Belváros önkormányzati képviselője, illetve nagy számban jelen voltak az Egyesület tagjai és a kisgyermekek szülei, nagyszülei 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek