Fontos meccsen maradt pont nélkül az AFKC
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTK Budapest
Fontos meccsen maradt pont nélkül az AFKC

Amolyan négy pontos mérkőzést veszített el egyetlen találattal a fehérvári női kézilabda csapat, amely így nem tud elszakadni a veszélyzóna közeléből.

Ahogy közeledik a bajnoki hajrá, annál fontosabb lesz minden pont a női kézilabda NB I-ben a csapatok részére. Igaz ez az Alba FKC együttesére is, mivel egyre közelebb kerül a kiesőzónában tartózkodókhoz. Ennek ellenére csütörtök este nem tudott pontot szerezni a közvetlen rivális MTK vendégeként, ami nem segít a helyzetén. A  fővárosiak nagy küzdelemben 36-35-re verték Horváth Roland alakulatát, amely ezzel továbbra is 3 pontra van a már kieső Békéscsabától, amelytől szintén kikapott néhány héttel korábban.

Az első 10 percben, 5-5-ig együtt haladtak a küzdő felek, ám ekkor 9-5-re elléptek a fővárosiak, akik 12-8-ig tudták ez a különbséget tartani, de a 21. percben már 12-12 állt az eredményjelzőn. Ezt követően újra meglépett hárommal az MTK, ám a félidő végére visszajött egyetlen gólra az Alba. 

A második félidőben hamar fordított az AFKC, Afentaler hetesével vezetett hosszú idő után újra, 22-21-re. Ezt követően két gólnál többel egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A hosszú hajrá 32-30-as fehérvári vezetésről indult, de 31-33-ról gyorsan 34-33-ra fordított az MTK, amely innentől már csak egyszer engedte a vendégeket egalizálni, de 34-34-nél erre kettővel felelt, s mivel az AFKC az utolsó bő két és fél percben már képtelen volt betalálni, végül be tudta húzni a számára is nagyon fontos két pontot a kék-fehér egylet.

A fehérvári vereség egyértelmű és első számú oka a szellős védekezés, ezen belül főleg a kapusok rendkívül gyenge produkciója. Ezen a szinten 36 gólt kapni nem lehet, legfeljebb a két kiemelkedő csapattól, a Győrtől és a Ferencvárostól, de egy közvetlen riválistól semmiképpen sem. Elől Utasi Linda hiába dobott 11 gólt, ha hátul a három kapus, Tóth Nikolett, Kubina Molli és Renata Kayumova az egész meccsen, együtt összesen 9 védést tudtak összehozni a 45 kaput eltaláló lövésből, míg a másik oldalon ez 47-ből 12 védés. Ez sem éppen jó, de ez önmagában elég volt az egy gólos sikerhez a hazaiak számára. Jellemző és talán negatív klubrekord, hogy a 33. és az 56. perc között, teljes 23 percen át egyetlen lövést sem volt képes hárítani a Kubina, Tóth, Kayumova trió.

Az AFKC legközelebb majd csak április 20-án, hazai közönség előtt a Vác ellen lép pályára, majd egy héttel később a sereghajtó, újonc Kozármisleny vendége lesz. Előbbi találkozón végig koncentrált játékkal lehet esélye a pontszerzésre, még akár a győzelemre is, ám utóbbit minden körülmények között meg kell nyernie.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek