MÁV Előre siker Debrecenben, egy lépés a döntő!
Fehérvár Médiacentrum fotója
DEAC
MÁV Előre siker Debrecenben, egy lépés a döntő!

A székesfehérvári férfi röplabdások ebben az idényben negyedszer is simán verték hajdúsági ellenfelüket, így egyetlen győzelem választja el őket a tavalyi finálé visszavágójától.

Ahogy az alapszakaszban oda-vissza, majd az elődöntő első találkozóján is, úgy a döntőért vívott csütörtök esti újabb találkozón is 3-0-ra legyőzte a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata a DEAC-ot az Extraligában. Omar Pelillo alakulata ezzel már csak egyetlen sikerre áll a döntőtől, éppen úgy, mint a címvédő Kaposvár, amely szintén 2-0-ra vezet összesítésben a MAFC-BME ellen.

A fehérvári gárda az első szettben már jelezte: nem szeretné a véletlenre bízni a dolgokat, ennek megfelelően erősen kezdett, s bár 6-6-nál még befogta a házigazda, azt követően folyamatosan elhúzott a Loki s nagyon simán 25-14-re nyert is.

A második játékrészben jobban kapták el a rajtot a debreceniek, 7-3-ra elléptek, de 11-11-nél már egál volt, s ezzel a lendülettel át is vette a vezetést a MÁV Előre. A hajrában felváltva estek a pontok, 21-21-ig nagyon szoros volt, ekkor aztán két hazai támadási hiba és egy-egy Pesti, valamint Janke-pont le is zárta a játszmát.

A harmadik, egyben utolsó szettben az elején már a fehérvári oldalon volt a vezetés, de ekkor még csak 1-2 ponttal, 9-10 után lépett el 9-14-ig, majd 12-18-ig a Pelillo-gárda, hogy aztán kicsit belealudjon a hajrába, amit gyorsan büntetett a DEAC, amely néhány perc alatt felzárkózott 17-18-ig, sőt, 19-19-nél indulhatott minden elölről. Ez ébresztőt fújt fehérvári oldalon, s egy kemény 6-1-es rohanással lezárta a meccset, 25-20-ra nyerve a játszmát a kék-fehér alakulat, amely egyetlen sikerre került attól, hogy összejöjjön a tavalyi finálé visszavágója a Kaposvár ellen, feltéve, ha nem történik valamiféle hatalmas meglepetés és a MAFC-BME nem fordít 0-2-es hátrányból a somogyiak ellenében.

A Loki három legjobb pontszerzője ezúttal is a Koci (15), Pesti (15) és Janke (10) trió volt, de Ambrus 8 egysége és kiváló sáncmunkája is kellett az újabb fontos győzelemhez.

A MÁV Előre Foxconn - DEAC elődöntő harmadik mérkőzésére április 7-én, vasárnap 17.00 órakor kerül sor a Videoton Oktatási Központ csarnokában.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek