3 hónapnál régebbi cikk

Békéscsabai bravúrral bronzkapuban a MÁV Előre!
Fehérvár Médiacentrum fotója
BRSE
Békéscsabai bravúrral bronzkapuban a MÁV Előre!

Az elmúlt bő évtized legeredményesebb hazai női röplabdacsapatának otthonában tudott nyerni a fehérvári egylet, így már csak egyetlen siker választja el a történelmi bronztól!

Idegenben 3-2-re legyőzte a Békéscsabát, így elvette esélyesebb riválisa pályaelőnyét, mi több, egyetlen sikerre került a hőn áhított bronzéremtől a női röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn. Lukasz Przybylak alakulata szombaton hazai pályán teheti fel a pontot az í-re és az Alba Volán 1986-os 3. helyezése után 38 évvel szerezhet újra a városnak érmet a nők mezőnyében!

A viharsarki rangadón az első szettben 17-12-re elhúzott a Loki, de a csabaiak nem adták fel, 22-22-nél utolérték ellenfelüket, amely végül 25-22-re meg tudta nyeri a nyitószakaszt. A második játszma is 25-22-es fehérvári sikert hozott, igaz, ebben a szettben többnyire a lilák vezettek, de a véghajrá ismét a MÁV Előrének sikerült jobban.

A 2-0-ás vezetést követően a házigazdák pontosabban röpiztek, a Loki pedig éppen annyira vált pontatlanabbá, amennyivel a következő két játékrészt viszonylag simán behúzta a Békéscsaba, így következhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

Elvileg itt már a vendéglátóknál volt a lélektani előny, de ez most sem mutatkozott meg az eredményben, mert bár 10-10-ig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, a MÁV Előre négy pontot szerzett zsinórban, majd egy hazai pont után a második meccslabdát szép befejezésével Markovic értékesítette, 3-2-re megnyerve a találkozót is csapatának! A mezőny legjobbja a 30 pontos Maia Dvoracek lett.

Most már a Lokinál van az előny minden tekintetben, így hazai közönség előtt a VOK-ban szerezheti meg egy újabb győzelemmel a klub első női érmét a szombaton 16.30-kor kezdődő mérkőzésen.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek