1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári hokisok vezérletével győzelem a vb-n, Alba zakó Szolnokon
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MJSZ
Fehérvári hokisok vezérletével győzelem a vb-n, Alba zakó Szolnokon
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A magyar válogatott második bolzanói vb-sikeréből nagy kanállal vették ki a részüket a Volán játékosai, az Alba kosarasai viszont csalódást keltő produkcióval maradtak alul a Tisza-partján kedd este.

A székesfehérvári játékosok főszereplésével, szinte végig remekül hokizva 6-2-re verte a nyitányon a szlovéneket legyőző Dél-Koreát a magyar jégkorong-válogatott a divízió 1/A-s világbajnokság második fordulójában, így már pontelőnnyel vezeti a tabellát a Japán ellen csak a hosszabbításban diadalmaskodó, házigazda Olaszország előtt.

A Volán válogatottjai a nemzeti csapat minden góljából részt vállaltak: a Dániából visszatérő Erdély Csanád két találattal, az új igazolás Sebők Balázs 1 góllal és egy gólpasszal, Stipsicz és Mihály Ákos 1-1 találattal, Hári, Kiss Roland és a családi okok miatt távozó, Svédországba hazatérő Nilsson pedig 1-1- gólpasszal húzta a gárda szekerét.

Meg kell említeni még a kapuban kiválóan védő Bálizs Bence produkcióját is, aki ugyancsak sokat tett a közösbe.

Pihenő most nincs, szerdán máris jön a románok elleni presztízscsata, ami még akkor is igaz, ha manapság már egyértelműen a mieink a jobbak. Románia mindkét eddigi mérkőzését simán elbukta, egyaránt 1-6-os zakó Olaszország és Szlovénia ellen. A bolzanói összecsapás délidőben, 12.30 órakor kezdődik.

Az NHSZ Szolnoki Olajbányász hazai közönség előtt 93-80-ra legyőzte az Arconic-Alba Fehérvárt a férfi kosárlabda NB I/A elődöntős sorozatának második mérkőzésén, így 1-1-re egalizált az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Ez volt ebben az idényben a két csapat negyedik egymás elleni bajnoki csatája és az első Olaj győzelem három Alba sikert követően.

Tulajdonképpen az elejétől a végéig jól játszott és dominált a Tisza-parti alakulat, amelynek produkcióján meglátszott, hogy ez volt az utolsó érdemi esélye a meccsben maradásra, mert ha most nem nyer, az egész idényben hazai pályán hibátlan fehérvári egylet nagy valószínűséggel pénteken pontot tett volna a csata végére. Az Alba ellenben nem szakadt meg az újabb sikerért, nem volt annyira éles, mint a Szolnok, ami talán még időben jelezte számukra, hogy ennél jóval több kell, ha a párharcot be akarja húzni.

Alejandro Zubillaga együttesében most is Vojvoda bizonyult vezérnek 22 pontjával, miközben az általában szintén kulcsember Chambers visszafogott volt, mindössze 9 pontot és 7 asszisztot jegyzett, ami nem rossz éppen, de tőle kevés. Vojvoda mellett a 21 pontos Roberts és a 13 pont mellett 8 lepattanót szerző Barnett említhető a jók között. Rajtuk kívül mindenki a szokottnál gyengébben teljesített: Philmore 5 pontja és kevés vállalkozó kedve, Dickey 9 pontja és mindössze 6 lepattanója a saját átlagukhoz képest is harmatos produkció.

Pénteken 18.00 órakor a Gáz utcai sportcsarnokban élesebb, frissebb Alba kell, ellenkező esetben akár kellemetlen meglepetés is érheti a vérszemet kapó Szolnok ellen.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek