1 hónapnál régebbi cikk

Háromtornyos kalandvár színes gumiszőnyeggel – új játszótér a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ostorházi Helga
Háromtornyos kalandvár színes gumiszőnyeggel – új játszótér a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtt

Elkészült és kedden birtokba is vették a gyerekek Maroshegy új játszóterét.
Maroshegy városrészben több helyszínen várja játszótér a gyermekeket és szüleiket. Mostantól a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti nagy zöldterületen immár még bővebb lehetőség lesz a kikapcsolódásra, hiszen itt készült el a legújabb játszótér bruttó mintegy 18 millió forintból.
„Volt ezen a területen egy kisebb játszótér, amit még évekkel ezelőtt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház melletti épületek apró lakóinak építettünk. Most viszont a Harmatosvölggyel új városrész született Maroshegyen belül is, ahol jelenleg a magánberuházó tulajdona az úthálózat és minden terület, így ott egyelőre nem tudunk játszóteret építeni. Úgy gondoltam, hogy mivel sok gyermekprogram zajlik a családokat megszólítva a Gárdonyiban, így az itteni játszóteret fejlesztjük ezzel a kombinált játszóeszközzel, ahova sok kisgyermek jöhet játszani” – mondta el Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője.
A tavalyi év végén kezdte meg a terület előkészítését a Városgondnokság: az ütéscsillapító felület helyén kialakításra került a földtükör, a kivitelező elkészítette az öntöttgumi burkolat szegélyét, és betöltötte az alsó réteg kavicságyazatot. A helyszíni előkészületekkel párhuzamosan zajlott a kalandvár elemeinek tervezése, legyártása – tájékoztatott Bozai István városgondnok.
A munkálatok 2024 tavaszán folytatódtak, a legyártott szerkezeti elemekből összeszerelték a háromtornyos kalandvárat. Az előírásoknak megfelelő használathoz szükség volt egy ütközéscsillapító réteg leterítésére, ami – a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt – április közepén kezdődhetett el. A burkolat több színben, alakzatban és vidám figurák kialakításával valósult meg, üde színfoltot adva a játszótérnek.
„Reméljük, hogy hamarosan lehetőség lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Ház külső és belső felújítására, ehhez a tervek már elkészültek. Addig is nagy öröm, hogy ezen a szép, árnyas zöldterületen megvalósulhatott az új játszótér. Színes, biztonságos játékteret kaptak ezzel a gyerekek, szeretnénk, ha akár a városrészből, akár a művelődési ház programjairól érkező családok jól éreznék itt magukat” – erősítette meg Cser-Palkovics András polgármester.
„A nyári táborainkat itt szoktuk szervezni az épület előtti zöldterületen, ezért nagy öröm, hogy erre az árnyékos játszótérre még a nagy melegben is ki tudjuk majd hozni a gyerekeket. Ám addig is sok olyan programunk és csoportunk van, ahova családokat várunk, nekik jó időtöltés lesz ez a kalandvár. Most éppen a május 18-i Mesenapra készülünk, amelyre mindenkit szeretettel várunk” – mondta el Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek