Segítsünk az elveszett kutyáknak okostelefonnal: Vigyél Haza!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/vigyelhaza
Segítsünk az elveszett kutyáknak okostelefonnal: Vigyél Haza!

A négylábú családtagok legalább olyan fontosak az ember életében, mint bármely vérszerinti rokonunk. Ennek fontosságát igazából hiányukon keresztül érezzük, de a technológia ebben is segítségünkre lehet.

Napjainkban, amikor már a kulcstartónkra is tehetünk helyzetjelentő kütyüt, nem is oly elrugaszkodott ötlet, hogy a család kedvencét is megpróbáljuk GPS-szel nyomon követni. Ha még itt nem is tartunk - bár GPS-es nyakörv már létezik - azért az elkóborolt, elveszett kutyák megtalálásának esélye elég jó.

A gazdiknak nyilván nem újdonság a kutyák bőre alá ültetett elektronikus chip, melynek kétségtelen előnye, hogy az elkóborolt és megtalált kutyusokat könnyebben lehessen azonosítani, ezáltal is gyorsítani a hazatalálás idejét.

Azonban míg a chipből a gazdi elérhetőségének a kiolvasása otthon nem megoldható, addig is akad olyan lehetőség, amely gazdinak és ebnek egyaránt a segítségére lehet. A Vigyél Haza! okostelefonos alkalmazás egy olyan lehetőség, mely azon túl, hogy a tudatos állattartás fontosságára hívja fel a figyelmet, még számos egyéb lehetőséggel segít, hogy az ember hű társa hamarabb hazataláljon.

A Vigyél haza! applikáció nem csupán egy okostelefonos kutyakereső alkalmazás, bár kétségtelen tény, hogy legnagyobb előnye ebben rejlik. De azon túl, hogy elveszett kutyánk adatait az alkalmazásba feltöltve értesíthetjük az alkalmazást használókat, arra is van mód, hogy ha elkóborolt kutyát látunk, akkor azt szintén az app segítségével jelezhetjük a közösség számára, ezzel is segítve a megtalálást.

Kapcsolódó
Ezért ne használj USB-pendrive-ot adatmentésre

Az adatmentés napjaink egyik legégetőbb és legfontosabb IT-biztonságtechnikai témája. Azonban annak mikéntje továbbra is sokszor csak félmegoldásokkal működik, melyek magukban hordozzák az adatvesztés lehetőségét.

Az appban egészen részletesen lehet megadni az elveszett vagy éppen talált négylábúak adatait, fotókkal, GPS-koordinátákkal és különös ismertetőjegyek megadásával. Adatbázis jelleggel pedig arra is van lehetőségünk, hogy a környékünkön elveszett és jelentett kutyák adataiban keresgéljünk.

Kényelmi és praktikussági szempontokból pedig az is adott az alkalmazásban, hogy olyan helyet keressünk, ahol a talált kutyák chipjeiből ki tudják olvasni a gazdi adatait. Ezeket a helyeket (MOL-benzinkutak, üzletek, éttermek stb.) egy térképes keresőben láthatjuk, mely alapján könnyen megtalálhatjuk a chipolvasóval felszerelt helyszíneket.

Az alkalmazás használata ingyenes és elérhető androidos és iPhone eszközökre egyaránt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek