2 hónapnál régebbi cikk

MKSZ Érdemérem Madár Imrének - kitüntették a fehérvári kézilabdás ikont
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madár Imre
MKSZ Érdemérem Madár Imrének - kitüntették a fehérvári kézilabdás ikont

Sokat tett a helyi kézilabdasportért, méltán kapott elismerést a honi szakszövetségtől Madár Imre.

Pénteken Budapesten tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség. Az eseményen örömteli elismerésben részesült a székesfehérvári kézilabdázás legendás szakembere, a Honvéd Szondi SE, és a MÁV Előre egykori remek balkezes átlövője, az Alba Regia KSE alapítója és örökös szakmai vezetője, Madár Imre, aki az MKSZ Magyar Kézilabdázásért Érdemérem kitüntetését vehette át hosszú és kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

A szakmai berkekben és baráti körében csak Pacsi becenéven ismert szakember Kecskemétről indulva érkezett meg Székesfehérvárra a 70-es években, édesapja, az akkoriban testnevelőként dolgozó idősebb Madár Imre fertőzte meg a sport szeretetével, ami nem csoda, ugyanis már 4 éves korától vitte magával a testnevelés órákra és az edzőtáborokba.

Az ifjú Madár Imre később sportiskolás lett, ahol először a kosárlabdával került közelebbi barátságba. A kézilabda irányába Szabó Miklós - a sportágban szintén ismert Szabó Edina édesapja -, az akkori testnevelője terelte, aki azt mondta neki, hogy mivel a kézilabdában jól kamatoztatható alkata, magassága mellett még balkezes is, neki bizony a kézisek között van a helye. 

Aligha bánta meg, hogy hallgatott testnevelő mentorára, hiszen a legendás, évekig az első vonalban is élcsapatnak számító, 1976-ban NB I-es bronzérmes Szondi SE egyik oszlopa lett, olyan legendák és helyi kézis ikonok társaságában, mint Bartalos Béla és Zoltán, Kontra, Kanyó, Pál, Vura, Skultéti és Gyűrűs. De lehetne még hosszasan sorolni a kiválóságokat, akik a 70-es években a bronzérem mellett két alkalommal 4. és kétszer 5. helyezett Szondiban, majd a szintén remek MÁV Előrében játékostársai voltak. Igen fontos szerep jutott Pacsinak abban a Szondiban, amely 5 évig veretlen volt hazai pályán, a legendás "Gödörben".

A Szondi megszűnése után azonnal lépett, barátja, harcostársa, Gyűrűs László segítségével megalapította és évtizedekig vitte a hátán az Alba Regia KSE csapatát vezetőként, edzőként, szakmai igazgatóként. Tavaly nyáron vonult vissza a napi, aktív vezetői sportélettől.

Gratulálunk Madár Imrének a rangos elismeréshez!

(Mátay Balázs)

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek