3 hónapnál régebbi cikk

Újabb jégeső lehet Fehérvár környékén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Újabb jégeső lehet Fehérvár környékén

A következő napokban érdemes mindenféle időjárási viszonyra felkészülni: az esernyőket, de a napszemüveget is magunknál tarthatjuk. Az előrejelzés szerint a napokban fülledt, napsütéses és viharos időszakok váltják egymást, akár újabb jégesők is érkezhetnek térségünkbe.

Hangos kopogással érkezett meg a jégeső pénteken a délutáni órákban, de a hosszú hétvégén is cseresznye nagyságú jegek is estek több településen. Néhol olyan sok jég gyűlt össze, mintha havazott volna. Az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolója szerint egy ciklon alakította időjárásunkat az elmúlt napokban, aminek hatására nedves léghullámok érkeztek, ez okozta a felhőszakadást és a kiadós jégesőt. A következő napokban pedig újabb, akár heves zivatarok is várhatók.

Ahogy az előző napokban a zivatarokat általában felhőszakadás és jégeső kísérte, úgy a következő napokban is erre lesz esély.

Leginkább azért, mert most már egyre inkább bárikus mocsár légköri helyzet lesz kialakulóban, ami azt jelenti, hogy szinte bárhol, bármikor kialakulhat majd zivatar a következő napok során, így Fehérvár területén is erre lehet majd számítani” - mondta el Kiss-Szabó Zsanett, az OMSZ meteorológusa, aki hozzátette: a fülledt meleg idő kitart a napokban, kisebb enyhülésre, felfrissülésre az éjszakai órákban lehet számítani, a hirtelen kialakuló zivatarokat hőmérsékletcsökkenés kísérheti. Emellett a hőmérséklet a délutáni órákban már a 25-26 fokot is elérheti a környéken.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek