3 hónapnál régebbi cikk

Vasbak, állvány, gurulóállvány, homlokzati állvány – mit érdemes tudni róluk?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay
Vasbak, állvány, gurulóállvány, homlokzati állvány – mit érdemes tudni róluk?

Legyen kis vagy nagyobb egy épület, a létesítése vagy felújítása során igen sokféle hasznos és az elvégzendő munkafolyamatokat egyszerűbbé tévő eszköz áll ma már a szakemberek rendelkezésére, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen. És akkor még a biztonságot növelő termékekről szót sem ejtettünk. Pedig ezek használatával mindenki csak jól jár. Ebben pedig nagyon nagy szerepet játszanak a különféle állványok.

Sok remek állványfajta segíti a munkát

A JOSZERSZAM.com állványok gazdag választékával áll minden érdeklődő rendelkezésére. Ma ezek nélkül a kiváló segédeszközök nélkül szinte egy építkezést vagy felújítást sem tudunk elképzelni. Hiszen rengeteg munkafolyamatot csak a magasba emelkedve tudnak a különféle szakemberek elvégezni, és ennek során mindenképpen fontos a tökéletes biztonságukat garantálni.

Nagyon jól használhatók a különféle magasságú és szélességű gurulóállványok a külső és a belső munkálatok során egyaránt. Ugyanígy a kőműves vasbakok is nélkülözhetetlen segítséget jelentenek. Vízszintes munkafelületet biztosítanak a kőművesek, festők, burkolók és sok más szakember számára, hogy ők biztonságosan és kényelmesen dolgozhassanak a szükséges magasságban. Pont emiatt is az ideális méretre állítható a magasságuk.

Persze teherhordásra is lehet ezeket használni, többet összekapcsolva pedig állványzat építhető belőlük. De az igazi "nagyágyúk" a homlokzati állványok.

Fémből készült állványzatok

Homlokzati állványokat többféle anyagból is készítenek. A mi kis országunkban a fém- és alumínium rendszerek a legelterjedtebbek, ám tőlünk távoli vidékeken, még akár bambuszból is szokás ilyen remek szerkezeteket építeni. A hozzáértők szerint mind közül ennek a fajtának a felállítása követeli meg a legnagyobb hozzáértést.

Több homlokzati állvány típus létezik, amelyeknek az összeszerelése egymástól eltérő logikán nyugszik. Ezek a típusok különböző előnyöket és hátrányokat kínálnak, ám minden esetben az elsődleges cél, hogy gyorsan és könnyedén fel lehessen ezeket állítani, s ezzel a munka minél hamarabb elkezdődhessen. Emellett pedig az alkalmazásukkal mód nyílik az időjárási viszontagságoktól védett területek kialakítására is. Ez is segít sokkal biztonságosabb munkakörülményeket teremteni.

Csövek, csatlakozók, keretek és állványok

A moduláris állványzatoknál léteznek a Cup-Lock és Ring-Lock, valamint a Tube-and-Coupler rendszerek. A keretes állványrendszerek a legkedveltebbek és legelterjedtebbek, felállításuk nem igényel különösebb szakértelmet. Fa- és fémpallókkal is szerelhetők és hosszú az élettartamuk.

Az állványok rendkívüli módon megkönnyíthetik az építkezők és a felújítók életét. Minden esetben a megfelelő típust érdemes kiválasztani, amelyik az adott feladathoz a legnagyobb segítséget kínálja, s a legbiztonságosabb velük vagy rajtuk a munka.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek