Fődíj és különdíjak - fehérvári sikerek a Komlói Amatőr Színjátszó Találkozón
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Péter Szabó Zoltán
Fődíj és különdíjak - fehérvári sikerek a Komlói Amatőr Színjátszó Találkozón
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezték meg Komlón az amatőr színházak hagyományos fesztiválját, a KASZT-ot. Székesfehérvárt két társulat is képviselte, közülük az Örökség Csoport Feszített víz című előadása elnyerte a fesztivál fődíját és a legjobb rendezés díját is. 

Tíz társulat egy-egy előadását láthatták az érdeklődők a Kárpát-medence nem hivatásos színjátszóit felvonultató seregszemlén. A Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) annak idején a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kistestvéreként, kísérő programjaként jött létre. POSZT azóta már nincs, a komlói fesztivál ellenben továbbra is az egyik legrangosabb megmérettetése a független amatőr társulatoknak. Az eseményen hagyományos a fehérvári jelenlét, és ezúttal is két társulat is bemutatta egy új előadását.

A Szabad Színház Schwajda György – Nagy Judit: A szent család című darabjával érkezett Komlóra. Az előadás a Magyar Szín-játékos Szövetség ezüst minősítését nyerte el, a darab főszerepét alakító Törsök Márta pedig a fesztivál legjobb női alakításáért járó különdíjban részesült. Az Örökség Csoport Somos Ákos: Feszített víz című „nemtragédiáját” mutatta be, amelynek a fesztivál előtti héten volt a premierje. Az előadás elnyerte a KASZT fődíját, arany minősítést kapott. A legjobb rendezés (Somos Ákos) díja is a csoporté lett, Balogh Mihály pedig a darabban nyújtott alakításáért színészi különdíjat kapott.

A fesztiváldíjas Feszített víz legközelebb Székesfehérváron, a V54 Színház és Kultúrtérben lesz látható (Várkörút 54.). június 13-án csütörtökön. Az előadásra a www.v54.hu honlapon foglalhatók jegyek. A Szabad Színház A szent család című előadását pedig az Igézőben láthatják az érdeklődők, melynek programjáról a www.szabadszinhaz.hu oldalon lehet tájékozódni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek