4 hónapnál régebbi cikk

Leállás lesz a hétvégén az egyik nagy banknál
Leállás lesz a hétvégén az egyik nagy banknál

A K&H Bank informatikai fejlesztések miatt több szolgáltatását, köztük az internetbankot és a mobilbank alkalmazást is szünetelteti szombat reggeltől.

Több szolgáltatás is szünetelni fog a hétvégén a K&H Banknál, mert jelentős informatikai fejlesztéseket hajtanak végre, derül ki a pénzintézet közleményéből. A bank tájékoztatása szerint a fejlesztések június 8-án (szombat) reggel 6 órától június 9-én (vasárnap) 12 óráig tartanak majd.

A karbantartás ideje alatt az alábbi szolgáltatások nem lesznek elérhetőek:

  • Internetbank és mobilbank alkalmazás;
  • Elektronikus csatornákon elérhető pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások;
  • ATM készpénzbefizetési szolgáltatás.

A karbantartás ideje alatt az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelmek fogadása is szünetelni fog. Az ekkor beérkező azonnali átutalások visszautasításra kerülnek, és azokat a bankszünnapok után kell újra benyújtani.

A bank közleménye alapján a szolgáltatáskiesés bankszünnapnak minősül a jelenlegi szabályozás értelmében. Az ügyfelek figyelmét felhívják, hogy a határidős teljesítéseket, számlák kiegyenlítését és a közterhek fizetését lehetőség szerint a bankszünnapok előtti munkanapon rendezzék. Az előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesítik.

A betéti és hitelkártyák használatára a bankszünnapok alatt csak a 2024. június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség. Az ügyfeleket arra kérik, hogy biztosítsanak megfelelő fedezetet bankszámlájukon a bankszünnapokra, valamint gondoskodjanak a megfelelő kártyalimitek beállításáról, mivel a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton sem.

Az online bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseknél fennakadás, illetve az SMS üzenetek küldésében és az online vásárlások megerősítő SMS üzeneteiben akadozás vagy leállás fordulhat elő.

A hónap folyamán még egyszer lesz hasonló karbantartás: június 21-én 18 órától június 22-én 18 óráig.

Borítókép: Pixabay/Peggy_Marco
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek