2 hónapnál régebbi cikk

Záporok, zivatarok is lehetnek, de meleg idő várható a hét utolsó napjain
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Záporok, zivatarok is lehetnek, de meleg idő várható a hét utolsó napjain

Pénteken már több napsütés valószínű, záporok, zivatarok többségében a középső, keleti tájakon alakulhatnak ki elszórtan, máshol már csak helyenként. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra többfelé pára, sekély köd képződhet.

A pára, köd megszűnik, a rétegfelhőzet szakadozik, ismét egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés a napsütés mellett. A déli óráktól újra nő a záporok, (elsősorban felhőszakadással kísért) zivatarok számossága, amelyek legkevesebb helyen a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínűek. Este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű.-írja a HungaroMet. 

Szombaton napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Északkeleten helyenként, másutt legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum általában 15, 21, a maximum-hőmérséklet 29 és 34 fok között várható. 

Vasárnap napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Inkább csak északon, északnyugaton valószínű néhol zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a déli szél. A hajnali 17, 23 fokról 32 és 37 fok közé melegszik fel a levegő. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek