Kinyitotta kapuit a régész színház Fehérváron
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Kinyitotta kapuit a régész színház Fehérváron
·Kultszínház·Utolsó frissítés: undefined

A közönség Heinrich Schliemann dúsgazdag mágnás és amatőr régész kalandos életét ismerheti meg a Szent István Király Múzeum Díszudvarán. A főhőst a Vörösmarty Színház színművésze, Keller János személyesíti meg, aki kortársak bőrébe bújva idézi fel a korszak visszahúzó erőit.

A Schliemann – Trója egy olyan ember visszaemlékezése, akinek a sors csak keserűséget és bánatot ígért, örömöt semmit. Heinrich Schliemannak mégis sikerült fordítania saját sorsának kerekén. Keller János lebilincselő játékában erről a sorsfordításról mesél. Kortársak bőrébe bújva idézi fel az őt körülvevő korszak visszahúzó erőit, és látjuk őt végletes emberi helyzetben is, pl. amikor egy süllyedő hajó árbócába kapaszkodva Istennek ajánlja értéktelen életét.

Sorsok, pillanatok és döbbenetes, sorsfordító elhatározások szegélyezik Heinrich Schliemann dúsgazdag mágnás és amatőr régész kalandos életét. És ez az élet, különös módon, nagyon is ismerős nekünk...

A darab alkotói: Matuz János író, rendező, Keller János színművész, és Horváth János zongoraművész.

A július 1-jei és 2-ai előadások idén is nagy sikert arattak. Ezt követően a darabot még augusztus 1-jén (csütörtökön), augusztus 2-án (pénteken) és augusztus 3-án (szombaton) 20 órakor láthatja a közönség.

További részletek: https://szikm.hu

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek