1 hónapnál régebbi cikk

Még mindig nem lélegezhetünk fel
Fehérvár Médiacentrum fotója
24.hu
Még mindig nem lélegezhetünk fel

Marad a hőség, csak elvétve jöhetnek frissítő záporok a hétvégén.

Pénteken is marad a tikkasztó hőség. A perzselő napsütést néha gomolyfelhők zavarják, de továbbra is csak néhol lehet zivatar, zápor. 35-40 fokos forró idő lesz. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet.

Szombaton és vasárnap nem lesz változás túl nagy az időjárásunkban: marad a hőhullám és a sok napsütés. Az északias szél néha megélénkül. Akár 40 fok is lehet. Helyenként kialakulhatnak rövid frissítő záporok. Egy gyenge hidegfront a nyugati tájakon mérsékelheti néhány fokkal a meleget.


A héten másodjára is megdőlt a meleg rekord. A keddi nap után, csütörtökön újból csúcs-hőmérsékletet mért a Hungaromet. Pár perccel 12 óra után 38,7 fokot mértek Baján , amely 2 tizedfokkal melegebb mint az eddig július 11-ei meleg rekord, amit még 1922-ben mértek Szerepen. Mivel azonban a levegő hőmérséklete ilyenkor általában délután 2-3 óráig még emelkedik, ezért könnyen lehet, hogy akár a 40 Celsius fokot is elérheti még a mai nap során.

Az egész hétre elrendelt harmadfokú hőségriadóban nagyon fontos, hogy ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon, és megfelelően pótoljuk a folyadékot!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek