1 évnél régebbi cikk

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriadót rendeltek el
·Időjáráshőség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriadót rendeltek el
·Időjáráshőség·Utolsó frissítés: undefined

Ivókutak és lakossági vízvételre alkalmassá tett tűzcsapok segítenek a kánikula elviselésében.

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos július 20-án, szerdán 0 órától július 23-án, szombaton 24 óráig. Székesfehérváron is megtette a szükséges intézkedéseket az önkormányzat: vízvételre alkalmassá tették a közterületi tűzcsapokat és klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben.

A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is.

A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérik a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tették: egészségvédelmi ajánlások közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása, közkutak működésének biztosítása Székesfehérvár területén.

A tűzcsapokra is felszerelték az azokat ivásra alkalmassá tevő szerkezeteket, így az alábbi helyszíneken is frissítő vízhez tudnak jutni a fehérváriak:

  • Béke tér, Vasútállomás (autóbuszkijáratnál)
  • Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok
  • Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok
  • Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)
  • Piac tér - Liszt F. utca sarok

Bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:

  • Alba Plaza, (minden nap nyitva tartási időben, hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 7.00-21.00, péntek-szombat 7.00-23.00, vasárnap 7.00-21.00)
  • Autóbusz Pályaudvar váróterem, Fehér Palota, (minden nap nyitva tartási időben: 6.00-22.00)
Kapcsolódó
A hőségriadó alatt egy órával tovább lesz nyitva a fehérvári strand

Egy órával tovább lehet csúszdázni is a hőségriadó alatt a székesfehérvári strandon. A belépőjegyek ára nem változott tavaly óta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek