3 hónapnál régebbi cikk

Egyszerű és gyors autópálya matrica vásárlás, akár útközben
Fehérvár Médiacentrum fotója
autopalyamatrica
Egyszerű és gyors autópálya matrica vásárlás, akár útközben

Míg az autópályákra szóló matricák beszerzése korábban csak a kijelölt értékesítési pontokon, személyesen volt lehetséges, a digitalizációnak köszönhetően ma már jóval egyszerűbb dolgunk van, ha ilyen terméket vásárolunk. Ez pedig akár útközben is jól jöhet.

Fejlődő lehetőségek

A vásárlási szokásaink az elmúlt évtizedekben egyértelműen átalakultak, hiszen egyre nagyobb teret hódított az online vásárlás. Míg korábban a legtöbb termék beszerzése fizikai üzleteket és jelenlétet kívánt meg, ma már szinte bármi megvásárolható az interneten. Sőt, az okostelefonok elterjedésével rengeteg applikáció is azok rendelkezésére áll, akik digitálisan szeretik elintézni ügyes-bajos dolgaikat, így például a vásárlást is.

Ez az újítás természetesen az autópálya matricák világát is elérte, sokak örömére. Bár természetesen továbbra is van lehetőség arra, hogy benzinkutakon vagy más értékesítési pontokon személyesen szerezzük be az engedélyt a kategória és a rendszám megadásával, de az online megoldások ettől jóval rugalmasabb és kényelmesebb, így népszerűbb megoldásnak is bizonyulnak. Az autópálya matrica vásárlás az autopalyamatrica.hu rendszerén keresztül is ilyen körülményeket kínál.

Engedély pár kattintással

Az online vásárlás természetesen nem véletlenül vált népszerűvé az autópálya matrica tekintetében is. Amellett, hogy lényegében ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az engedély beszerzésének, akár útközben is lehetőség van a vásárlásra. Ez nem csak akkor jöhet jól, ha időközben határozzuk el, hogy inkább az autópálya felé vesszük az irányt, de akár kellemetlen tévedéseket is kiküszöbölhetünk a módszerrel. Az autópálya matrica ugyanis türelmi idővel is rendelkezik.

Talán kevesen ismerik ennek a lehetőségét, holott már évek óta bevezetésre került. Egyszerűen arról van szó, hogy ha érvényes matrica nélkül hajtunk fel az autópályára, akkor 60 perc áll a rendelkezésünkre, hogy beszerezzük azt, így pedig elkerülhetjük a magasabb pótdíjjal járó büntetést is. Mivel az ellenőrző rendszer mindent lát, lényegében ez az egyetlen megoldás ennek elkerülésére. Az autópálya matrica pedig ma már akár egy okostelefonnal is beszerezhető, a kínálat pedig szélesebb, mint valaha.

Tervezés és tévedés

Ha az utat előre tervezzük, vagy állandó jelleggel használjuk az autópályákat, akkor ritkán fordul elő az, hogy elfelejtünk matricát vásárolni. Kisebb-nagyobb gikszerek persze történhetnek, így mindenképpen érdemes többször ellenőrizni az autópálya matrica kategóriáját, típusát és érvényességi idejét. A türelmi idő és az okos megoldások pedig akkor is segítenek, ha teljes mértékben elfelejtettük már elindulás előtt megvásárolni a matricát.

Mivel a leggyakrabban az ad hoc jelleggel utazók felejtik el megváltani a matricát, számukra üdvös fejlemény a nemrég bevezetett egynapos autópálya matrica. Ez az engedély a vásárlás napjának végéig érvényes a teljes országban, így kedvező opciót kínál az eseti közlekedők számára. Ha pedig a már említett elfeledett vásárlás esete áll fenn, ez a matrica a lehető legjobb megoldás a 60 percen belüli pótlásra. Az engedmény persze minden más típusra is érvényes a lényeg, hogy időben kapcsoljunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek