2 hónapnál régebbi cikk

Néptáncfesztivál, térzene, kertmozi: itt van a Királyi Napok hétfői programja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Néptáncfesztivál, térzene, kertmozi: itt van a Királyi Napok hétfői programja

Spanyol és szlovák néptáncosok lesznek a fő attrakciók augusztus 12-én. Este egy francia vígjátékot vetítenek a Bartók Béla téren. Még éjfélkor is kezdődik egy buli a Fészerben.

Hétfőn a Nemzetközi Néptáncfesztivállal folytatódnak a Székesfehérvári Királyi Napok, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Az esemény keretében visszatérnek a hagyományos és népszerű programelemek: a Királyi Játéktér az Országzászló téren, a Térzene a Mátyás király-emlékműnél és a Királyi táncpódium a Zichy színpadon, valamint az esti Táncházas programok. A Bartók Béla téren a Kertmoziban tölthetik szabadidejüket a fehérváriak.

Az 1100 év Európában – 20 év az Európai Unióban programsorozatban augusztus 12-én is várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltárának interaktív vándorkiállítása és a Magyar Menyasszony című interaktív tablókiállítás a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban.

  • A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon belül 16 órakor lesz a Királyi Játéktér az Országzászló téren, Spanyolország és Szlovákia szereplésével.
  • Ugyancsak ők adnak térzenét 17 órakor a Mátyás király-emlékműnél,
  • majd 19 órakor a Zichy színpadon az Alba Regia AMI csoportjai,
  • 20 órától pedig a Duna Művészegyüttes lép fel. A Duna fergeteges című előadás egy olyan válogatás, melyben a közelmúlt néptánc bemutatóinak leglátványosabb, legvirtuózabb koreográfiáiból szemezgetnek.
  • 21:30-tóla Királyi Folkest keretében szintén Spanyolország és Szlovákia lesznek a főszereplők a Táncházban,
  • míg a Fészerben éjféltől a Galiba zenekar muzsikál.
  • A Királyi Napok idején a Kertmozi a Bartók Béla térre költözik, ahol hétfőn 20:30-tól a Mindenütt férfi című francia vígjáték lesz műsoron.

A részletes program az esemény honlapján és a közösségi oldalán olvasható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek