2 hónapnál régebbi cikk

Utcai lövöldözés és tömegverekedés lett egy családi leszámolásból Ercsiben
Fehérvár Médiacentrum fotója
TV2
Utcai lövöldözés és tömegverekedés lett egy családi leszámolásból Ercsiben

Két csoport, összesen harminc ember döntött úgy, hogy fényes nappal, az utcán rendezi a vitás helyzetet. A Fejér vármegyei településen szombat délután kialakult tömegverekedésben gázpisztolyokkal, botokkal és baseballütőkkel estek egymásnak.

Két társaság támadt egymásra Ercsi egyik utcáján szombat délután, tudta meg a Tények. Az elkövetők nemcsak puszta kézzel, hanem különböző fegyverekkel, gázpisztolyokkal és vascsövekkel felfegyverkezve estek egymásnak. A rendőrségi jelentések szerint összesen harmincan vettek részt az utcai leszámolásban.

A helyi lakosok beszámolói szerint pillanatok alatt alakult ki lincshangulat a tízezer fős Fejér vármegyei kisvárosban. A lövöldözés következtében többen megsérültek, köztük egy ablakon bedobott téglától egy mindössze 10 éves kislány is. A helyszínre érkező mentők több embert is kórházba szállítottak.

Az elkövetők brutálisan rontottak rá egy helyi családra, akikkel évek óta viszályban álltak. A Tények úgy tudja, hogy nemrég megverték a család egyik gyerekét. A szülők feljelentést tettek, azonban a bűnbanda fenyegetései ellenére sem voltak hajlandóak visszavonni vallomásukat. A támadásban megsérült családfő szerint szombaton a támadók azért érkeztek éles fegyverekkel Ercsibe, hogy végezzenek velük. 

A szombati támadásról készült biztonsági kamerás felvételen ól látható, ahogy az elkövetők hatalmas puskákból adnak le lövéseket a nyílt utcán, fényes nappal. A rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást, és vasárnap kommandósok bevonásával sikerült elfogniuk a fegyveres támadókat, akiket Ercsi közelében, Kulcs és Adony között tartóztattak le. Az ügyben garázdaság gyanújával indult büntetőeljárás. 

A rendőrségi elfogásról videó is készült:

A Tények beszámolóját az ercsi lövöldözésről és tömegverekedésről itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek