1 hónapnál régebbi cikk

Okok, amiért érdemes a prémiumminőségű munkaruhát választani
Fehérvár Médiacentrum fotója
netpolc
Okok, amiért érdemes a prémiumminőségű munkaruhát választani

A munkaruha viselésére vonatkozóan hazánkban jogszabály rendelkezik, azonban ahhoz, hogy a kollégák teljes biztonságban és komfortos módon tudják végezni munkájukat, minőségi ruhadarabokat kell számukra biztosítani.

A munkavégzést hatékonyabbá teszik a prémium kategóriás modellek, ami hozzájárul a munkavállalók hosszú távú egészségének megőrzéséhez is. A Netpolc munkaruha kínálata változatos, többféle gyártó minőségi termékeit kínálják a munkáltatók és munkavállalók részére. A széles méret, szín és forma választék között bárki megtalálhatja az igényeinek megfelelő strapabíró munkaruhát. Ám mielőtt választanánk, érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

Kinek kell biztosítani a munkaruhát?

Hazánkban az építési, ipari, és üzemi területeken végzett munka során a munkavállalók munkaruházatának és védőfelszerelésének viselését szigorúan szabályozzák. A törvény előírja, hogy a munkáltató köteles biztosítani a munkavállalók számára az adott munka környezetnek megfelelő védőruházatot és egyéni védőeszközöket.

Ezek közé tartoznak például a sisak, védőszemüveg, munkavédelmi cipő, kesztyű, és láthatósági mellény. A konkrét előírások a tevékenység jellegétől, a munkahelyi kockázatoktól, és az adott ágazat sajátosságaitól függnek. A munkavállalóknak kötelessége viselni ezeket, a munkáltatónak pedig felelőssége, hogy rendelkezésre bocsássa, illetve felügyelje, hogy az eszközök állapota mindig megfelelő legyen. 

Biztonságos öltözék

A minőségi munkaruha biztonságosabb, hiszen strapabíró anyagból készül, amely ellenáll a különféle munkahelyi veszélyeknek, mint például a mechanikai sérülések, vegyi anyagok vagy tűz. Ezek az anyagok nemcsak védelmet nyújtanak, hanem komfortosak is, mert légáteresztők képességgel rendelkeznek, amelyek egy hosszú munkanap végén is kényelmet biztosít.

Az ergonomikus tervezés lehetővé teszi a szabad mozgást, csökkenti a fáradtságot és a sérülés kockázatát. Emellett a jól illeszkedő munkaruhák segítenek a testhőmérséklet szabályozásában, így a munkavállalók hatékonyabban dolgozhatnak. A tartósság pedig azt jelenti, hogy a ruházat hosszú ideig megőrzi védelmi képességeit, ami gazdaságosabb megoldás.

Ellenőrzés és karbantartás

A munkaruha meglétét és biztonságát a munkáltatónak rendszeresen ellenőriznie, biztosítva ezzel a munkavállalók védelmét.

A munkaruhát a használat gyakoriságától és a környezeti igénybevételtől függően kell cserélni, de legalább akkor, amikor annak védelmi képessége vagy állapota már nem megfelelő. Ugyan megengedett a ruházat javítása, de csak abban az esetben, ha ez nem csökkenti annak eredeti védelmi képességeit és megfelel a vonatkozó előírásoknak.

Mielőtt kiválasztanánk a munkaruhát kollégáink számára, ne csak az ár befolyásoljon, hanem a hosszú távú használat és a biztonság lebegjen szemünk előtt. A megfelelő méret szintén különösen fontos, mivel így nem akadályozza a dolgozó mozgását, nem akadhat be, mely balesetveszélyes helyzeteket okozhat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek